Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NEMA POMIRENJA

Isparilo 200 milijuna eura? Banožić odgovorio Milanoviću o nabavi ratnih aviona: "Ne može reći da nije znao detalje"

Aktualno Galerija Zoran Milanović / Mario Banožić Zoran Milanović / Mario Banožić Foto: DNEVNIK.hr +0 Zoran Milanović Galerija 1/2 >>
Ministar obrane Mario Banožić komentirao je izjavu predsjednika Zorana Milanovića, koji je rekao da je 200 milijuna eura pri nabavi višenamjenskih borbenih zrakoplova Rafale "maznuto".

Ministar obrane Mario Banožić uručio je vojna priznanja povodom Dana HRZ-a i 30. obljetnice osnutka Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Komentirao je izjavu predsjednika Zorana Milanovićakoji je rekao da je 200 milijuna eura pri nabavi višenamjenskih borbenih zrakoplova Rafale ukradeno. Točnije, predsjednik je izjavio da je novac nestao i da je "maznut". Također inzistira da mu se ugovori daju na uvid.

Banožić kaže da je Milanović znao sve detalje natječaja od prvoga dana i kako je sav novac jasno iskazan. 

"Imamo postupak nabave na kojem su čestitali svi koji su sudjelovali u natječaju jer niti jedan detalj u 15 mjeseci nije izašao van. Iste zemlje koje su se kod nas kandidirale javit će se u nekim drugim zemljama. Što se tiče "mažnjavanja" 200 milijuna eura, imate PDV koji se plaća na nove proizvode i usluge i koji će biti zabilježen u Ministarstvu obrane, a razdužen u Ministarstvu financija. Taj novac ne ide iz Hrvatske.

Sav novac je jasno iskazan, ali očito da netko nije sretan što je ovaj proces završio. 

Predsjednik je bio upoznat sa svim detaljima od prvog dana kad je krenuo natječaj. Ne može reći da nije znao detalje", rekao je Banožić.

Na pitanje o odnosu s predsjednikom i komunikaciji, odgovara: 

"Mi već duže vrijeme nemamo komunikaciju, nego se to događa putem medija. Ono što imam, rješavam s kabinetom načelnika Glavnog stožera", kazao je ministar. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene