Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"cirkuski klaun"

Banožić uzvratio Milanoviću: "Patološki laže, bolje mu je da prestane zloupotrebljavati vojsku za vlastite potrebe"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar obrane Mario Banožić u objavi na Facebooku oštro je uzvratio predsjedniku Zoranu Milanoviću.

Ministar obrane Mario Banožić reagirao je na objede koje mu je u svom stilu u utorak uputio predsjednik republike Zoran Milanović.

Banožić je Milanovića nazvao čovjekom "s međunarodnim ugledom cirkuskog klauna" te dodao kako se "svojim izjavama i vrijeđanjem drugih pokušava izvući iz vlastitog fijaska zbog svega što je prouzročio Hrvatima u BiH. Frustriran je i gnjevan zbog intervencije visokog predstavnika Schmidta, kao i vanjskopolitičkog uspjeha Vlade i premijera koji se dogodio unatoč njegovom štetočinstvu, uvredama i kidanju svih savezništava", napisao je Banožić na Facebooku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna spomenuo i Banožića Milanović o upisu HDZ-ova Ante Bačića u ratnu školu: "Zabranit ću im ulazak u prostorije Hrvatske vojske"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ravnatelj VSOA-e Ministar Banožić o razrješenju Ivice Kindera: "Moje povjerenje prema njemu postoji. Imam 3-4 kandidata"

"Predsjednik spominje lupanje prstom u stol, a on kao premijer nije mrdnuo prstom za Hrvate u BiH, već je dapače i radio protiv njih", dodao je ministar i naglasio kako Milanović "po sličnom obrascu pokušava upravljati i manipulirati vojnim sustavom, a Hrvatske vojske sjetio se tek kada je postao Predsjednik Republike", navodi u objavi.

Banožić tvrdi kako Milanović već mjesecima "vrši pritisak na DORH, očito naviknut na vrijeme kada je on vodio Vladu i miješa se u rad onih koji bi trebali raditi neovisno. Umjesto da patološki laže o drugima, bilo bi bolje da počne od samog sebe i prestane zloupotrebljavati vojsku za vlastite potrebe i konstantno kršiti važeće zakonske odredbe", stoji u objavi ministra obrane na Facebooku.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene