Zdravko Mamić i Đuro Sessa (Foto: Pixsell)
Zdravko Mamić i Đuro Sessa (Foto: Pixsell) Foto: Pixsell

Predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa nedvosmisleno je odbio Zdravka Mamića.


Zdravko Mamić, koji je od progona u Hrvatskoj pobjegao u Bosnu i Hercegovinu, na Facebooku je poručio da je spreman vratiti se u Hrvatsku i pristupiti suđenjima, ali pod uvjetom da to ne bude na sudu u Osijeku.

Vezani članci Damiru Škari sudi se za silovanje Na sudu u Velikoj Gorici nastavljeno suđenje Damiru Škari za silovanje djelatnice AK Siget: Iskaze daje dvoje svjedoka Andrija Jarak Andrija Jarak o maratonskom procesu koji će ući u povijest hrvatskog pravosuđa: "Pamtit će ga i po međusobnim teškim optužbama najbližih suradnika"

''Čast i isprika svim poštenim i časnim pojedincima, oni znaju tko su i što su, ali među njima stoluju suci kakve svijet nije vidio i koji su gori od onih kojima sude", napisao je. "U nadi da postoji netko tko će zajedno sa mnom poći u borbu protiv kartela koji zovemo pravosuđem kako bismo izgradili bolje društvo u kojem suci svojim primjerom žive ono što trebaju raditi svi", zaključio je na kraju Mamić.

No čini se da od povratka neće biti ništa. Predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa jasno je odbio Mamićeve uvjete.

''Zato što je tako već odlučeno, a sada nema razloga za emitiranje pjesama u emisiji 'Želje i pozdravi''', rekao je predsjednik Vrhovnog suda za Glas Slavonije.