Zdravko Mamić na dodjeli nagrada na 8. Međunarodnom simpoziju o sportu Simposar 2019
Zdravko Mamić na dodjeli nagrada na 8. Međunarodnom simpoziju o sportu Simposar 2019 Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Zdravko Mamić je na svojem profilu na Facebooku napisao da se želi vratiti u Hrvatsku i pristupiti svim suđenjima, ali pod uvjetom da se ona ne odvijaju na sudu u Osijeku.


Mamić je na Facebooku napisao da je u BiH prognan u politički montiranom procesu.

Vezani članci Zdravko Mamić Mamić za Dnevnik Nove TV u svom stilu o tužbi protiv Hrvatske, otkrio i da je podnio kaznenu prijavu protiv Vrbana: "To su takvi kriminalci, lopovi. Javnost dobro zna..." Zdravko Mamić Mamićeva obrana podnijela tužbu Europskom sudu za ljudska prava, tvrde da suđenje nije bilo pravedno

"U želji da se krene u obračun s kriminalcima u pravosuđu izrekao sam pred tridesetak TV kamera i sudom u Sarajevu da imam saznanja da je predsjednik VSRH-a Đuro Sessa korumpirani sudac i da sam svoja saznanja spreman podijeliti s hrvatskim organima (državno odvjetništvo, USKOK) te da sam spreman podvrgnuti se ispitivanju poligrafom", napisao je.

Međutim, tvrdi Mamić, nitko ga u vezi s tim nije kontaktirao, ali ni propitivao njegove tvrdnje. Dodao je da mu je "osobno dao novac za usluge kao predsjedniku suda, u njegovoj kancelariji, i činio druge protuusluge" te da "i u mom slučaju ne dozvoljava da se nakon 28 mjeseci od nepravomoćne presude sazove javna sjednica po mojoj žalbi".

Mamić je napisao da nije "nikada ništa u životu uzeo ili ukrao, pa niti izvlačio novac iz Dinama" i da će se to dokazati u poštenom sudskom procesu.

"Želim se vratiti u Hrvatsku i pristupiti svim suđenjima protiv mene, i to uz samo jedan uvjet, a to je da to ne bude na sudu u Osijeku. Čast i isprika svim poštenim i časnim pojedincima, oni znaju tko su i što su, ali među njima stoluju suci kakve svijet nije vidio i koji su gori od onih kojima sude", napisao je.

"Pljačka i upropaštavanje" Hrvatske

Mamić je također napisao da smo svakoga dana svjedoci "pljački i upropaštavanja" Hrvatske koja je stvorena na "krvi i borbi naših sinova, roditelja i braće".

Dodao je da ima 42 godine radnog staža te da je "otvorio stotine i tisuće radnih mjesta i isplatio kao poslodavac stotine tisuće plaća" te da ih je isplatio na vrijeme.

"Samo u GNK-u Dinamo je mojim radom i radom mojih suradnika u mom mandatu od 1992. do danas uprihodovano gotovo milijardu eura. 1.000.000.000 eura koje smo u Hrvatsku poput Robin Hooda donijeli iz inozemstva, na slobodnom, otvorenom tržištu, bez poticaja, povlačenja za rukav i davanja mita kako bismo stvorili posao. Samo rad, krv, znoj i suze", napisao je Mamić.

Mamić je u nastavku napisao da se s milijardu eura može kupiti "eskadrila borbenih aviona, to je 1/20 godišnjeg proračuna cijele države", a to je zaradio Dinamo.

"Sportskim rezultatima GNK-a Dinamo i hrvatskih reprezentacija divi se čitav svijet. Ako sam ja bio označen 'šefom' hrvatskog nogometa od medija i političara koji su preko Dinama, Zdravka Mamića i hrvatske reprezentacije rušili hrvatsku državu, valjda sam onda i zaslužan za velebne uspjehe hrvatskog nogometa", napisao je.

"U nadi da postoji netko tko će zajedno sa mnom poći u borbu protiv kartela koji zovemo pravosuđem kako bismo izgradili bolje društvo u kojem suci svojim primjerom žive ono što trebaju raditi svi", zaključio je na kraju Mamić.

 

Poštovani građani Republike Hrvatske, Svjedoci smo svakog dana pljački i upropaštavanja Lijepe naše koja je stvorena na...

Objavljuje Zdravko MamićSrijeda, 23. rujna 2020.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju