Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Nikada nisam ništa ukrao"

Nova Mamićeva poruka: Želi se vratiti u Hrvatsku i pristupiti svim suđenjima, ali uz jedan uvjet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravko Mamić je na svojem profilu na Facebooku napisao da se želi vratiti u Hrvatsku i pristupiti svim suđenjima, ali pod uvjetom da se ona ne odvijaju na sudu u Osijeku.

Mamić je na Facebooku napisao da je u BiH prognan u politički montiranom procesu.

Pročitajte i ovo Suđenje Mamićima - 1 Pitanje isplate novca Šok na suđenju Mamićima, Balaban promijenio iskaz: "Vjerojatno sam nešto pomiješao" Nastavak suđenja Mamićima - 1 Bivši igrači Dinama Nova svjedočenja na suđenju protiv Mamića: "Ne mogu se sjetiti da li je baš bilo tako, ali netko mi je donio novac"

"U želji da se krene u obračun s kriminalcima u pravosuđu izrekao sam pred tridesetak TV kamera i sudom u Sarajevu da imam saznanja da je predsjednik VSRH-a Đuro Sessa korumpirani sudac i da sam svoja saznanja spreman podijeliti s hrvatskim organima (državno odvjetništvo, USKOK) te da sam spreman podvrgnuti se ispitivanju poligrafom", napisao je.

Međutim, tvrdi Mamić, nitko ga u vezi s tim nije kontaktirao, ali ni propitivao njegove tvrdnje. Dodao je da mu je "osobno dao novac za usluge kao predsjedniku suda, u njegovoj kancelariji, i činio druge protuusluge" te da "i u mom slučaju ne dozvoljava da se nakon 28 mjeseci od nepravomoćne presude sazove javna sjednica po mojoj žalbi".

Mamić je napisao da nije "nikada ništa u životu uzeo ili ukrao, pa niti izvlačio novac iz Dinama" i da će se to dokazati u poštenom sudskom procesu.

"Želim se vratiti u Hrvatsku i pristupiti svim suđenjima protiv mene, i to uz samo jedan uvjet, a to je da to ne bude na sudu u Osijeku. Čast i isprika svim poštenim i časnim pojedincima, oni znaju tko su i što su, ali među njima stoluju suci kakve svijet nije vidio i koji su gori od onih kojima sude", napisao je.

"Pljačka i upropaštavanje" Hrvatske

Mamić je također napisao da smo svakoga dana svjedoci "pljački i upropaštavanja" Hrvatske koja je stvorena na "krvi i borbi naših sinova, roditelja i braće".

Dodao je da ima 42 godine radnog staža te da je "otvorio stotine i tisuće radnih mjesta i isplatio kao poslodavac stotine tisuće plaća" te da ih je isplatio na vrijeme.

"Samo u GNK-u Dinamo je mojim radom i radom mojih suradnika u mom mandatu od 1992. do danas uprihodovano gotovo milijardu eura. 1.000.000.000 eura koje smo u Hrvatsku poput Robin Hooda donijeli iz inozemstva, na slobodnom, otvorenom tržištu, bez poticaja, povlačenja za rukav i davanja mita kako bismo stvorili posao. Samo rad, krv, znoj i suze", napisao je Mamić.

Mamić je u nastavku napisao da se s milijardu eura može kupiti "eskadrila borbenih aviona, to je 1/20 godišnjeg proračuna cijele države", a to je zaradio Dinamo.

"Sportskim rezultatima GNK-a Dinamo i hrvatskih reprezentacija divi se čitav svijet. Ako sam ja bio označen 'šefom' hrvatskog nogometa od medija i političara koji su preko Dinama, Zdravka Mamića i hrvatske reprezentacije rušili hrvatsku državu, valjda sam onda i zaslužan za velebne uspjehe hrvatskog nogometa", napisao je.

"U nadi da postoji netko tko će zajedno sa mnom poći u borbu protiv kartela koji zovemo pravosuđem kako bismo izgradili bolje društvo u kojem suci svojim primjerom žive ono što trebaju raditi svi", zaključio je na kraju Mamić.

 

Poštovani građani Republike Hrvatske, Svjedoci smo svakog dana pljački i upropaštavanja Lijepe naše koja je stvorena na...

Objavljuje Zdravko MamićSrijeda, 23. rujna 2020.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene