Krešo Beljak (Foto: Pixsell, Nel Pavletić)
Krešo Beljak (Foto: Pixsell, Nel Pavletić)

Prosvjed protiv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića izazvao je reakciju i u Hrvatskoj.


Najnovija događanja u Srbiji komentirao je Krešo Beljak, predsjednik Hrvatske seljačke stranke.

Vezani članci Prosvjed u Beogradu (Foto: Vijesti Nove TV) Andrija Jarak iz Beograda: U tijeku je prosvjed učenika pred policijskom stanicom, traže da puste njihove kolege Prosvjedi u Beogradu (Foto: AFP) Završio prosvjed u Beogradu: Obradović dao ultimatum policiji do kada moraju pustiti uhićene

"Podrška ovom pravom Beogradu!!! Podrška ovoj normalnoj Srbiji!! Gazite bandu!!! I mi ćemo uskoro nadam se, ove skrivene Vučićeve saveznike u Zagrebu i Hrvatskoj!! Ne #1od5miliona nego #1od20miliona", napisao je predsjednik HSS-a Krešo Beljak na Twitteru.

Krešo Beljak, tvit (Screenshot:Twitter)
Krešo Beljak, tvit (Screenshot:Twitter)

Tvit je nakon manje od pet minuta izbrisan.

Prosvjeduju protiv predsjednika Aleksandra Vučića

Podsjetimo, prosvjednici okupljeni ispred zgrade predsjedništva Srbije u Beogradu zaustavili su promet i ponovili zahtjeve za smjenom državnog vodstva na čelu s predsjednikom Republike koji se obratio javnosti u podne nakon sinoćnjeg upada prosvjednika okupljenih u pokret "1 od 5 milijuna" u zgradu Radiotelevizije Srbije (RTS).

Ponovljeni su zahtjevi za smjenu predsjednika Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić, predsjednice parlamenta Maje Gojković, direktora RTS-a Dragana Bujoševića kao i za održavanje poštenih i slobodnih izbora pod uvjetom da se šest do devet mjeseci prije izbora oslobode mediji.

Na ulicama Beograda je interventna policija, a dogodio se i sukob s prosvjednicima. Policija je upotrebljavala papar sprej, neki od prosvjednika su privedeni.

Na plac preko interneta: Kod kumice po sir i vrhnje sada možete i zavaljeni u fotelju u dnevnom boravku