Izbio je požar u reciklažnom dvorištu u Novom Zagrebu, pred ulazom u vojarnu Croatia. Vatrogasci su požar lokalizirali, a uzrok požara bit će poznat nakon policijskog očevida.

Galerija


Uz vojarnu Croatia u Novom Zagrebu izbio je požar. Isprva su nam svjedoci javili da gori reciklažno dvorište u Sarajevskoj cesti 3, pored same vojarne Croatia. 

Uskoro su to potvrdili i zagrebački vatrogasci, koji su požar uspjeli lokalizirati nešto prije 14:30.

"Prema dojavi, radi se o požaru smeća u reciklažnom dvorištu. Gori otpad (plastika, papir i slično) na površini od cca 100 m2", rekli su u JVP-u Zagreb.

Na mjestu intervencije bilo je desetak vatrogasnih vozila i tridesetak vatrogasaca. Nakon što je vatra prigušena i lokalizirana uslijedilo je raskapanje samog požara. 

O svemu se oglasio i Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

"Požar u reciklažnom dvorištu na adresi Sarajevska cesta u Zagrebu je lokaliziran, a u tijeku je raskapanje i dogašivanje. Požar otpada zahvatio je površinu od oko 150 m2. Na terenu je Javna vatrogasna postrojba s 21 vatrogascem i šest vatrogasnih vozila, dobrovoljna vatrogasna društva Botinec, Hrašće i Sveta Klara, Policijska uprava zagrebačka i Ured za upravljanje u hitnim situacijama. Uzrok požara bit će poznat nakon policijskog očevida", poručili su iz UHS-a.