Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa donijelo je jednoglasnu odluku da je Ivan Jakovčić, istarski župan u mandatu od 2009. do 2013. bio u sukobu interesa.


Orešković je pojasnila da Jakovčić nije u imovinskoj kartici upisao nekretnine u općini Žbandaj, koje je bio dužan navesti. Jakovčić 15.000 kuna treba uplatiti u pet jednakih rata.

Vezani članci Sjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Povjerenstvo neće pokrenuti postupak protiv Plenkovića i Butkovića: "To je pitanje za DIP" Tomislav Tomašević, zagrebački gradonačelnik Dnevnik Nove TV doznaje: Povjerenstvo za sukob interesa otvorilo predmet protiv Tomislava Tomaševića

U slučaju istarskog župana Ivana Jakovčića postupak je pokrenut lani jer se župan oglušio o zaključak kojim ga je Povjerenstvo pozvalo da dopuni svoju imovinsku karticu.

Jakovčić komentirao izvide u uljari: To je napad na IDS!

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa to je otkrilo redovitom provjerom imovinskih kartica i zatražilo od Jakovčića da dopuni karticu u roku od 15 dana, što on nije učinio već je odgovorio Povjerenstvu da je na vrijeme ispunio svoju obvezu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook