Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši istarski župan i počasni predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa da je u mandatu od 2009. do 2013. godine bio u sukobu interesa ocijenio je još jednim političkim pritiskom na njega.


'Neshvatljivo je i nepojmljivo da je ovaj moj slučaj, koji se već dvije godine vuče, odjednom došao na dnevni red povjerenstva i to zajedno sa slučajem Šegon, koji postoji nepuna dva mjeseca', rekao je Ivan Jakovčić te dodao kako ga se time još jednom želi diskreditirati.

Vezani članci Tomislav Tomašević Zagrebu je obećavao drukčiji pristup, no sporne odluke već se nižu: Dnevnik Nove TV doznaje zanimljive detalje o Tomaševićevim potezima Sjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Povjerenstvo neće pokrenuti postupak protiv Plenkovića i Butkovića: "To je pitanje za DIP"

'Ovo zaista prelazi svaku mjeru. Evidentno je da je ovo još jedan napad i politički pritisak na mene pred izbore koje slijede za Europski parlament. To se dogodilo i prošle godine, ali i još desetak puta u mojoj 20 godina dugoj političkoj karijeri', rekao je Ivan Jakovčić.

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković je obrazloživši tu odluku objasnila da Jakovčić nije u imovinskoj kartici upisao nekretnine u općini Žbandaj, koje je trebao navesti. Stoga je novčano kažnjen s 15 tisuća koje će uplatiti u pet jednakih rata.

Povjerenstvo: Šegon je u sukobu interesa! Linić: Svoj je posao radio odgovorno!

U slučaju istarskog župana Ivana Jakovčića postupak je pokrenut lani jer se župan oglušio o zaključak kojim ga je Povjerenstvo pozvalo da dopuni svoju imovinsku karticu. Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa to je otkrilo redovitom provjerom imovinskih kartica i zatražilo od Jakovčića da dopuni karticu u roku od 15 dana, što on nije učinio već je odgovorio Povjerenstvu da je na vrijeme ispunio svoju obvezu.

'Ovo povjerenstvo je državno povjerenstvo koje treba štititi državu i javnost. Naravno da su se u mojem slučaju dobivanja odnosno kupnje tog poljoprivrednog zemljišta natjecala i mnoga državna tijela, tako da je povjerenstvo bilo sa svime upoznato', objasnio je Ivan Jakovčić. Dodao je kako je i javnost s time bila upoznata jer su gotovo svi mediji mjesecima pisali o njegovoj kupnji državnog zemljišta.

'U ovom slučaju vidljivo je da se radi prvenstveno o politici, napadu na mene i pokušaju diskreditacije', zaključio je Jakovčić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook