Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši istarski župan i počasni predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa da je u mandatu od 2009. do 2013. godine bio u sukobu interesa ocijenio je još jednim političkim pritiskom na njega.


'Neshvatljivo je i nepojmljivo da je ovaj moj slučaj, koji se već dvije godine vuče, odjednom došao na dnevni red povjerenstva i to zajedno sa slučajem Šegon, koji postoji nepuna dva mjeseca', rekao je Ivan Jakovčić te dodao kako ga se time još jednom želi diskreditirati.

Vezani članci Meghan Markle (Foto: Profimedia) Meghan se slomila pod pritiskom i priznala na kakvim je mukama: "Teško je. Preživljavamo'' Slika nije dostupna Povjerenstvo za sukob interesa u četvrtak o Grabar-Kitarović, Dalić, Mariću i Jakovini

'Ovo zaista prelazi svaku mjeru. Evidentno je da je ovo još jedan napad i politički pritisak na mene pred izbore koje slijede za Europski parlament. To se dogodilo i prošle godine, ali i još desetak puta u mojoj 20 godina dugoj političkoj karijeri', rekao je Ivan Jakovčić.

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković je obrazloživši tu odluku objasnila da Jakovčić nije u imovinskoj kartici upisao nekretnine u općini Žbandaj, koje je trebao navesti. Stoga je novčano kažnjen s 15 tisuća koje će uplatiti u pet jednakih rata.

Povjerenstvo: Šegon je u sukobu interesa! Linić: Svoj je posao radio odgovorno!

U slučaju istarskog župana Ivana Jakovčića postupak je pokrenut lani jer se župan oglušio o zaključak kojim ga je Povjerenstvo pozvalo da dopuni svoju imovinsku karticu. Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa to je otkrilo redovitom provjerom imovinskih kartica i zatražilo od Jakovčića da dopuni karticu u roku od 15 dana, što on nije učinio već je odgovorio Povjerenstvu da je na vrijeme ispunio svoju obvezu.

'Ovo povjerenstvo je državno povjerenstvo koje treba štititi državu i javnost. Naravno da su se u mojem slučaju dobivanja odnosno kupnje tog poljoprivrednog zemljišta natjecala i mnoga državna tijela, tako da je povjerenstvo bilo sa svime upoznato', objasnio je Ivan Jakovčić. Dodao je kako je i javnost s time bila upoznata jer su gotovo svi mediji mjesecima pisali o njegovoj kupnji državnog zemljišta.

'U ovom slučaju vidljivo je da se radi prvenstveno o politici, napadu na mene i pokušaju diskreditacije', zaključio je Jakovčić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook