Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon usvajanja žalbe

Visoki kazneni sud pedofilu iz Varaždinske županije povećao kaznu, prvotna je bila preblaga

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Visoki kazneni sud (VKS) je sa sedam na deset godina povisio kaznu zatvora 41-godišnjaku koji je na varaždinskom Županijskom sudu proglašen krivim za spolno zlostavljanje 11-godišnjeg i 9-godišnjeg djeteta.

Varaždinsko tužiteljstvo u petak je izvijestio da je Visoki kazneni sud (VKS) preinačio prvostupanjsku nepravomoćnu presudu nakon usvajanja žalbe suda.

Prizivni sud je, dodaju, osudio optuženika na jedinstvenu kaznu od 10 godina zatvora zbog dva kaznena djela spolne zlouporabe djeteta, odnosno spolnog zlostavljanja 11-godišnjeg i 9-godišnjeg djeteta, koja su počinjena u ljetu i studenom 2016. te u svibnju 2020. na području županije.

Pročitajte i ovo Automobil Željka Hatlaka Uhićen je Teško ubojstvo u Varaždinu: Muškarac osmislio opaki plan, ubio i sakrio muškarca kako bi se dočepao njegove imovine

Tužiteljstvo dodaje da je VKS utvrdio kako prvostupanjski sud nije pravilno vrednovao utvrđene otegotne okolnosti za optuženika, zbog čega mu je izrekao preblagu jedinstvenu kaznu u trajanju od sedam godina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene