Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IDU U IVANIĆ-GRAD

Potres oštetio i zgradu dječje bolnice u Gornjoj Bistri: Dio malih pacijenata premješta se u Specijalnu bolnicu Naftalan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dijelove Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri statičari su proglasili nedovoljno sigurnima, pa će dio malih pacijenata, njih 45, biti premješten u Ivanić-Grad, a oni koji trebaju intenzivnu skrb ostat će u prizemlju zgrade.

Među gotovo 2000 objekata koji su oštećeni u petrinjskom potresu je i Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi – Gornja Bistra, čijih će 45 pacijenata biti premješteno u Specijalnu bolnicu Naftalan u Ivanić-Gradu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Skandal u susjedstvu Kupili lijes, isprintali osmrtnice: Obitelj došla po bakino tijelo u bolnicu pa doživjela potpuni šok Slab potres pogodio Zagreb Magnitude 1,2 Slab potres uznemirio dio Zagrepčana: "Osjetilo se kao kratka grmljavina"

"Premještaj pacijenata već je počeo, a do kraja dana u Naftalanu će ih biti 35, dok će se preostalih 10 preseliti već sutra", rekao je Renato Mittermayer, ravnatelj SB-a Bistra. Pacijenti koji trebaju kisik ostaju u bolnici, ali će se premjestiti u prostorije u prizemlju zgrade koje su statičari ocijenili kao najsigurnije.

Premještaj djece proveden je u dogovoru s Ministarstvom zdravstva i osnivačem bolnice Zagrebačkom županijom jer su statičari ocijenili da pojedini dijelovi bolnice nisu dovoljno sigurni.

Vatrogasci su dronovima snimili krovište bolnice, na ulaznim vratima postavljene su skele, a tim statičara već izrađuje plan mjera ojačanja u prostorijama u kojima je to potrebno.

"Kada bolnica bude u potpunosti sigurna, onda ćemo vratiti naše pacijente", rekao je ravnatelj. Uz pacijente u Naftalan idu i djelatnici i ostalo osoblje na koje su djeca navikla, ali i radi specifične medicinske zaštite koju pacijenti trebaju.

Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi – Gornja Bistra zdravstvena je ustanova koja pruža skrb najteže bolesnoj djeci u RH, a smještena je u dvorcu Oršić iz 18. stoljeća i trenutačno ima 103 pacijenta.

Iako je Zagrebačka županija osnivač bolnice, vlastitim proračunskim prihodima nije u mogućnosti realizirati gradnju nove bolnice za potrebe cijele RH. Upravo se zbog toga s resornim ministarstvom traži rješenje za izgradnju nove bolnice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene