Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Traganje se nastavlja

Novi detalji havarije na Jadranu: "Trebalo je tek 10 minuta da krmom potone u more"

Paula Klaić Saulačić
Paula Klaić Saulačić Foto: DNEVNIK.hr
Još traje potraga za dva člana posade talijanskog tegljača koji je potonuo na crti razgraničenja između Hrvatske i Italije.

Prema izvješću koje je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture zaprimilo od Središnjice za traganje i spašavanje na moru, pronađena su tijela tri člana posade talijanskog tegljača "Franco P", a nastavlja se koordinirana akcija traganja za preostalo dvoje članova posade.

Pročitajte i ovo Bourbon Rhode (Foto: bourbonoffshore.com) 7 najvažnijih stvari Što sve dosad znamo o havariji Bourbon Rhodea te velikoj potrazi za nestalim pomorcima Tegljač Bourbon Offshorea (Foto: AFP) premalo vremena za popravak? Objavljena analiza rezultata inspekcije broda Bourbon Rhode: "Jako sam bijesan što su takav brod pustili na more"

Reporterka Paula Klaić Saulačić cijeli dan prati slučaj u Dubrovniku. Razgovarala je i s kapetanom Lučke kapetanije Dubrovnik Matom Kekezom koji je u poslijepodnevnim satima rekao kako će u jednom trenutku povući brod Danče zbog problema s rashladnim sustavom za motor pa će njihov zadatak preuzeti brod Obalne straže, brod Omiš.

"Svakako treba rasvijetliti što se dogodilo i kako je došlo do tog velikog prodora mora u tegljač jer trebalo je tek 10 minuta da krmom potone u more. I dalje su sve ekipe na terenu. Iza njih je težak posao, a čeka ih još puno napornih sati", zaključila je reporterka. 

Na tegljaču "Franco P", koji plovi pod talijanskom zastavom, nalazilo se šest članova posada. Zapovjednik broda je spašen, a za njih pet se tragalo. Nastavlja se akcija traganja za preostalo dvoje članova posade.
 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene