Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebačka policija još ne zna tko je prije dva dana gotovo do smrti pretukao 28-godišnjeg mladića koji je trčao savskim nasipom. I dok u policiji tvrde da je Zagreb i dalje siguran grad, sociolozi su pesimistični.


Što se to događa u gradu koji je do jučer slovio za jednu od sigurnijih europskih metropola? U tri dana četiri huliganska napada na prolaznike, govori jučer vidno zabrinuti načelnik zagrebačke policije. 

Vezani članci Profesorici u vodu podvalili dezinficijens - 2 Školski sindikat Preporod izjavu ministra Fuchsa smatra štetnom i nesmotrenom: ''Radi se o novom, vrlo opasnom obliku nasilničkog ponašanja u školi'' Ivica Puljak Ivica Puljak o napadima na strance: "Nadam se da je ovo prvi i zadnji put da kao gradonačelnik Splita pišem ovakav tekst"

Mladić koji je trčao nasipom prije dva dana pretučen je i umalo ubijen. Naizgled sigurno naselje Savica nije uopće sigurno, kažu stanovnici.

U borbi s huliganima policija je nemoćna.

Sigurnost ili nesigurnost podjednaka je u svim zagrebačkim naseljima, od Dubrave do Jaruna, kaže statistika. Sociolozi postavljaju svoju dijagnozu: hrvatsko društvo - društvo je nesigurnog života. Traljavi zakoni ne jamče da će zločin biti kažnjen.

Više o nesigurnosti u Zagrebu možete pogledati u video prilogu.