Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

DALEKO SU IZBORI

Razljutilo vas je poskupljenje parkiranja u Zagrebu? Doznajte kad bi cijene mogle ponovno pasti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poskupljenje je zahvatilo i javne garaže, pa tako primjerice Tuškanac umjesto pet stoji 10 kuna po satu.

Nemalo poskupljenje parkiranja koje je s 30. srpnjem pogodilo stanovnike Zagreba već je na snazi u cijelom gradu. Cijena je u 1. zoni povećana za sto posto, pa sat parkiranja umjesto dosadašnjih 6 od danas stoji 12 kuna, u drugoj zoni porasla je s tri na pet kuna po satu, a u trećoj s dosadašnjih kunu i pol na dvije kune po satu parkiranja.

Pročitajte i ovo Grob Milana Bandića OPORBA NEGODUJE Prije tri godine preminuo je Milan Bandić, još nema nadgrobni spomenik Slika nije dostupna Treći pokušaj Milan Bandić ponovno želi uvesti naplatu parkiranja u cijelom Zagrebu, HSLS pozvao stranke da se usprotive

Poskupljenje je zahvatilo i javne garaže, pa tako primjerice Tuškanac umjesto pet stoji 10 kuna po satu. Detaljnije o poskupljenju možete pročitati OVDJE, a mi smo se odlučili prisjetiti nekih recentnijih izmjena cijena parkiranja u Zagrebu.

Naime, nije teško prateći kalendar izbora u Hrvatskoj pratiti i razdoblja kad je dugovječni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić snižavao cijene parkiranja u glavnome gradu. Izvukli smo samo najočitije i najnovije primjere.

Godine 2010., kada je Bandić s Ivom Josipovićem bio u drugom krugu predsjedničkih izbora, cijena parkiranja u prvoj zoni smanjena je s 14 na 12 kuna, u drugoj sa 7 na 5, a u trećoj s tri na 2 kune po satu.

Godine 2011., uoči parlamentarnih izbora, cijena je u prvoj zoni smanjena s 12 na 10 kuna te je moguće parkiranje u toj zoni produženo s 1 na 2 sata. Cijene u drugoj i trećoj zoni ostale su iste, ali je naplata skraćena do 20 sati.

Godine 2013., uoči lokalnih izbora, cijena parkiranja u prvoj zoni smanjena je s 10 na 8 kuna po satu, u drugoj s 5 na 4, a u trećoj je ostala ista.

Godine 2014., uoči parlamentarnih izbora koji su održani 2015. godine, cijena parkiranja u prvoj zoni snižena je s 8 na 6, u drugoj s 4 na 3 kune, a u trećoj zoni s 2 na 1,5 kuna.

Recentno poskupljenje vraća cijene na razinu onih iz 2010. godine. Treba pritom naglasiti da Zagrebparking po javno dostupnim podacima posluje u - plusu.

Prvi sljedeći izbori su oni iduće godine, za predsjednika Republike Hrvatske, a slijede parlamentarni pa potom i lokalni. Retorički ćemo se upitati - hoće li u to predizborno vrijeme iznova uslijediti poneko smanjenje cijena parkiranja u Gradu Zagrebu?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene