Nakon više od mjesec dana usuglašavanja Grad Zagreb i Zagrebački holding dogovorili su nove cijene parkiranja u metropoli, a one su znatno više od sadašnjih.

Galerija


Parkiranje u prvoj zoni poskupjet će dvostruko, sa šest kuna po satu na 12 kuna, u drugoj će se zoni umjesto tri plaćati pet kuna, a parkiranje u trećoj zoni poskupjet će za 50 lipa, odnosno sa 1,5 na dvije kune, piše Jutarnji list.

Vezani članci Milan Bandić Bandić se obrušio na mjere Stožera: "Ovo je mogao donijeti samo netko tko se ponaša kao da ima ular pa ne vidi dovoljno široko" Naplata parkiranja u Zagrebu, ilustracija (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Milan Bandić ponovno želi uvesti naplatu parkiranja u cijelom Zagrebu, HSLS pozvao stranke da se usprotive

Osim toga, poskupjet će i parkiranje u javnim garažama. Tako će cijena sata parkiranja u garaži Tuškanac stajati deset kuna umjesto dosadašnjih pet, na Langovu trgu i u garaži u Petrinjskoj parkiranje će se plaćati sedam, a ne četiri kune, a cijene će porasti i u ostalim javnim garažama pod upravljanjem Zagrebparkinga.

U novom prijedlogu mijenjat će se i vrijeme naplate, pa će se tako radnim danom u prvoj zoni parkiranje naplaćivati od 7 do 22 sata, a ne do 21 sat.

Sve ove cijene, kao i ostale novosti vezane za parkiranje u metropoli, stoje u Nacrtu novog prijedloga Pravilnika o korištenju javnih parkirališta i javnih garaža koji je pušten u javnu raspravu 11. lipnja i na koji će se prijedlozi i prigovori moći uložiti do 11. srpnja.

Budući da većina prijedloga koje gradonačelnik Milan Bandić pusti u javnu raspravu na kraju i prođu bez obzira na primjedbe i dodatne prijedloge, može se očekivati da će ovaj pravilnik sa znatnim povećanjem cijena parkiranja na snagu stupiti početkom kolovoza.