Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za istim stolom

SUSRET LJUTIH PROTIVNIKA Rukovanje puno značenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uz političke poruke posebno zanimljiv je bio i susret Zorana Milanovića i Tomislava Karamarka nakon međusobnih prozivki i prepucavanja u izbornoj kampanji. Prije 4 mjeseca razgovarali su o arbitraži sa Slovenijom, ali su danas u političkom ringu borbe za vlast prvi put sjeli za isti stol.

Inače ljuti politički protivnici danas su se pozdravili uz širok osmijeh. 'Možemo reći da je ovo bio neočekivano srdačan susret, dakle rukovanje koje se zadržali nekoliko sekundi i čak je gospodin Karamarko dotaknuo drugom rukom Milanovića što pokazuje zapravo i razinu prisnosti između njih dvojice', kaže nam Gabrijela Kišiček, stručnjakinja za komunikaciju.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Pošalice i prepucavanja Plenkovićev glasnogovornik objavio plakat kojim se traži Milanović: "Nije nasilan ni naoružan, ali je vrlo plašljiv ako..." Rat objavama - 1 Fotomontaže Politički rat proširio se na internet: Hoće li pobijediti lord Voldemort ili Karaplenković?

Božo Petrov vodio je raspravu, a iako je na samom početku Zoran Milanović rekao kako je ovdje da sluša, a ne da govori, u jednosatnim pregovorima rječitiji predsjednik SDP-a ipak je bio dominantniji.

'Zoran Milanović je tijekom ovog sastanka pokazao više samopouzdanja, govorničke spremnosti i sigurnosti, ali bismo mogli reći čak i pretjerano s obzirom na to da je rekao da neće puno govoriti', dodaje Kišiček.

Milanović se obraćao direktno Boži Petrovu, ali pogled je često usmjeravao i prema Domoljubnoj Koaliciji. Doktorica Kišiček upozorava - ponašao se kao na sjednici Vlade. 'On se ovdje ponašao kao da je on taj koji treba dominirati situacijom kao onaj koji treba najviše govoriti i voditi cijeli taj sastanaka', smatra Kišiček.

TRZAVICE ZA KRAJ Milanović iznio uvjet koji je naljutio Karamarka

A predsjednik HDZ-a, tvrdi naša sugovornica - manje je govorio, ali pozornije slušao. 'Tomislav Karamarko kada govori i kada sluša vrlo često zauzima položaj tijela nagnut prema natrag što pokazuje manju aktivnost, manju želju za komuniciranjem općenito', kaže dr. Kišiček.

Tijekom sastanka Karamarko i Milanović nisu koristili oštru retoriku. Ali pred kraj sastanka ton se ipak pokvario - kada je Zoran Milanović rekao kako SDP ne želi surađivati sa strankama koje u svojim redovima imaju članove s pravomoćnim presudama.

A nakon sastanka obje strane tvrde - zajednički susret nije nešto neobično. Stručnjaci zaključuju - s trzavicama tek na kraju sastanka, nakon izborne žestoke retorike - današnji sastanak ipak je izgledao civilizirano.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene