Obavijesti Video Pretražite Navigacija
osumnjičeni priveden

Nanjušio nevolju: Policijski pas u stanu otkrio 4 ručne bombe, pištolj i pušku

Ilustracija
Ilustracija Foto: Luka Gerlanc/Cropix
Četiri ručne bombe, improvizirani pištolj, zračnu pušku s optikom te vojno streljivo otkrio je policijski pas u stanu i drugim prostorijama koje na zadarskom području koristi 51-godišnjak, koji je kazneno i prekršajno prijavljen.

Zadarska policija u četvrtak je izvijestila da osumnjičenog tereti za kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Tijekom kriminalističke istrage, a u suradnji s pripadnicima policijske protueksplozijske zaštite i službenog psa za detekciju eksploziva, 51-godišnjaku su pretraženi dom i druge prostorije koje koristi na području Zadra.

Pročitajte i ovo Zapljena droge na autocesti Heroin, kokain, marihuana Pas Lili na autocesti A1 nanjušio veliku količinu droge: Muškarac priveden

Pronađene su četiri ručne bombe, improvizirani pištolj, tri okvira za automatsku pušku te zračna puška s optikom i 250 komada zračnog streljiva.

Policijski pirotehničari na siguran su način oduzeli pronađene ručne bombe, vojno streljivo te drugo pronađeno naoružanje.

Pročitajte i ovo Ilustracij Prijetio oružujem Pronašli razbojnika, ali i novac: Opljačkao banku, policija ga brzo uhitila

Uz kaznenu, protiv 51-godišnjaka je podnesena i prekršajna prijava zbog kršenja Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, s obzirom na to da je posjedovao oružje kategorije B bez važećeg oružnog lista te oružje kategorije C koje nije prijavio nadležnom tijelu u propisanom roku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene