Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićen je

Drama na aerodromu: Pokušao unijeti eksplozivnu napravu u avion, a onda se oglasio alarm

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Muškarac je uhićen i optužen za pokušaj postavljanja eksplozivne ili zapaljive naprave u zrakoplov nakon što je u njegovoj torbi u međunarodnoj zračnoj luci Lehigh Valley u Pennsylvaniji pronađena eksplozivna naprava, priopćile su američke vlasti u srijedu.

Jedan od službenika Američke uprave za sigurnost prometa (TSA) locirao je sumnjivi predmet u torbi, a FBI i specijalizirani tehničari utvrdili su da je riječ o eksplozivnoj napravi, izvijestio je glasnogovornik TSA.

Pročitajte i ovo Arian U Njemačkoj Velika potraga za nestalim autističnim dječakom (6): Arian ne reagira na verbalne pozive, policija morala posegnuti za kreativnim mjerama Razbijeno staklo na automobilu parkiranom kod groblja Markovo polje Oglasila se i policija Građanima provaljuju u automobile dok obilaze posljednja počivališta svojih najmilijih: "Dok smo palili svijeću, začuo se..."

Zbog naprave se oglasio alarm. Nalazila se u podstavi prtljage, a službenici su je opisali kao "kružni spoj" s dva osigurača i prahom umotanom u voštanom papiru i plastičnoj foliji, izvijestio je FBI.

Sumnja se da je prah mješavina bljeskajućeg praha i tamnih granula koje se koriste u komercijalnom vatrometu, a koji su osjetljivi na zapaljenje zbog topline i trenja i predstavljaju značajan rizik za zrakoplov i putnike, dodali su.

Pročitajte i ovo Eksplozija uznemirila Splićane - 1 završena istraga Detonacija bombe u Splitu, susjedi negoduju: "Što smo posijali, to i žanjemo“

Mark Muffley iz Lansforda u Pennsylvaniji, koji se spremao na let za Floridu, bio je vlasnik prtljage, a nedugo nakon što je pozvan da se javi osiguranju u zračnoj luci, viđen je kako napušta aerodrom. Kasnije te večeri uhićen je u svojoj kući, objavio je FBI.

Pročitajte i ovo Aviobomba Objavljena snimka VIDEO U Slavoniji na polju pronađena avionska bomba iz Drugog svjetskog rata: Pogledajte kako je uništena kontroliranom eksplozijom

Pročitajte i ovo Ilustracija U pritvoru je Bacio ručnu bombu na prilazni put, eksplozija oštetila tri kuće u Zagrebu: Policija otkrila što ga je odalo

Više detalja o incidentu, uključujući Muffleyjevu navodnu namjeru, nije trenutačno poznato, a ABC News je objavio da bi se Muffley trebao u četvrtak pojaviti pred sudom.

Zračna luka priopćila je da je u ponedjeljak nakratko zatvorila dio svog glavnog terminala dok su vlasti istraživale sumnjivu napravu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene