Obavijesti Pretražite Navigacija
zabava na otvorenom

Plesali kolo na Policijskoj akademiji, objavljena snimka: Kadetkinja izbačena, disciplinski postupak protiv četvero voditelja

Policijska akademija, ilustracija
Policijska akademija, ilustracija Foto: Slavko Midzor/Pixsell
Načelnica Policijske akademije podnijet će zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka protiv četvero voditelja Policijske škole Josip Jović zbog objavljene snimke na kojoj kadeti plešu kolo, dok je kadetkinja koja je inicirala snimanje i objavu isključena iz policijske škole.

Policijska akademija priopćila je da će načelnica pokrenuti disciplinski postupak protiv voditelja odgojnih skupina, voditelja smjene i dvoje rukovoditelja policijske škole zbog snimke koja se pojavila u javnosti i za koju je nedvojbeno utvrđeno da je nastala 15. srpnja na Policijskoj akademiji, u kasnim večernjim satima, dok je na snazi trebalo biti vrijeme povečerja za polaznike škole.

Pročitajte i ovo Policijska akademija, ilustracija (Foto: Pixsell, Borna Filic) Uhvaćeni na djelu Mladić upao na Policijsku akademiju, protupožarnim aparatom razbio izložbenu vitrinu i ispremetao je Američki helikopteri Black Hawk iznad Zagreba (Foto: Borna Filic/PIXSELL) rješavanje krize Pogledajte zajedničku vježbu američkih vojnika, hrvatskih specijalaca i pripadnika ATJ-a Lučko

Policijska akademija objasnila je da su odgovorne osobe policijske škole dopustile polaznicima produženo slobodno vrijeme za druženje do 24 sata umjesto do 22 sata zbog činjenice da su polaznici završili desetotjednu kontaktnu nastavu tijekom koje zbog suzbijanja zaraze nisu napuštali krug škole.

''Tijekom navedenog vremena nekoliko polaznika koji se nalaze u ovom ciklusu kontaktne nastave na otvorenom prostoru kruga škole slušali su glazbu i plesali. No za vrijeme njihova druženja voditelji odgojnih skupina, voditelj smjene i prisutni rukovoditelji policijske škole koji su dopustili razonodu i druženje trebali su nadzirati poštivanje kućnog reda te da je ponašanje polaznika primjereno i nije suprotno odredbama Statuta policijske škole Josip Jović, a što su prema do sada utvrđenom propustili učiniti'', priopćila je škola.

Isključena iz policijske škole

Policijska akademija dodaje da je snimanje i objavu navedene snimke inicirala 19-godišnja polaznica, čime je, ističu, nedvojbeno prekršila važeće pravne propise Policijske škole te je nanijela štetu ugledu Ministarstva unutarnjih poslova.

Zbog navedenog je isključena iz policijske škole, dok će se i prema ostalim polaznicima sa snimke izreći odgovarajuće sankcije, nadodaje Policijska akademija.

''Međutim, Policijska akademija je mišljenja kako je realna situacija da se mlade, netom punoljetne osobe, čije osposobljavanje za posao policijskog službenika još uvijek traje, ponekad i nađu u neprimjerenim situacijama. No na osobama koje su za njih odgovorne tijekom školovanja leži odgovornost da ih na to upozore i objasne im zašto je neko ponašanje neprimjereno za policijski sustav'', zaključuje Policijska akademija.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene