Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pune ruke posla za MUP

Scene kao iz filma: Krijumčario migrante, pokušao pregaziti policajku, a zatim se dao u bijeg

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Karlovčka policija ovog vikenda imala je pune ruke posla s krijumčarima migranata. U jednom slučaju, 19-godišnjak je pokušao pregaziti policajku.

Karlovačka policija uhitila je četiri nova krijumčara stranih državljana.

U petak u večernjim sati, policajci su na području općine Rakovica zaustavili kombi slovačkih registarskih oznaka u kojem je 19-godišnji Srbin prevozio ilegalne migrante.

Istoga dana, gotovo identična situacija dogodila se na području Karlovca, samo što je u ovom slučaju zaustavljen kombi austrijskih registarskih oznaka kojim je upravljao 19-godišnji Belgijanac.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin i Ivica Puljak kontroverze s turudićem "Povezan je s kriminalnim miljeom, ne smije biti na čelu DORH-a", "Ne bi smio biti ni sudac": Oporba na nogama zbog nove afere vladajućih

Osim toga, u noćnim satima u subotu, 26-godišnji državljanin BiH upravljao je teretnim vozilom bez registarskih oznaka u smjeru Hrvatske te je pokušao izbjeći graničnu kontrolu. Prilikom toga probio je rampu na graničnom prijelazu i pokušao pobjeći, no policija ga je uspjela zaustaviti na području Slunja.

Pokušao pregaziti policajku

Ubrzo nakon toga uslijedio je još jedan incident. Naime, 19-godišnji državljanin BiH također je na istom graničnom prijelazu kao 26-godišnjak pokušao izbjeći graničnu kontrolu, no na putu mu je stajala policajka koja je morala skočiti u stranu da bi izbjegla nalet vozila.

Mladić se zatim automobilom pokušao pobjeći, no zaustavljen je na području Cetingrada. Nakon što svoj bijeg nije mogao nastaviti vozilom, 19-godišnjak je trčeći pokušao pobjeći policajcima, no brzo je uhvaćen.

Svi osumnjičeni krijumčari predani su pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu su podnesene kaznene prijave

Pročitajte i ovo Josipa Plesić (prije Rimac) i Ivan Turudić PLENKOVIĆEVA NOVA AFERA "Kao da su na nekom jeftinom erotskom sajtu": Pljušte reakcije na poruke Turudića i Rimac, oglasio se njezin odvjetnik

Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja osumnjičenici su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznene prijave su podnijete nadležnom državnom odvjetništvu.

Protiv 26-godišnjaka je podnesena i kaznena prijava zbog oštećenja tuđe stvari, a protiv 19-godišnjaka koji je pokušao pregaziti policajku je podnesena prijava zbog kaznenog djela Prisile prema službenoj osobi.

Prema 19-godišnjaku koji je zaustavljen u Karlovcu postupano sukladno Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga.

Strani državljani izrazili su namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene