Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Postao provalnik zbog gladnog djeteta

Policija odnijela sve osim hrane za bebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog neimaštine i života na rubu gladi sve više hrvatskih građana povlači očajničke poteze. Tako je 26-godišnji nezaposleni otac iz okolice Slavonskoga Broda provalio u ljekarnu kako bi dvomjesečnoj kćeri pribavio dječju hranu i pelene. Iako se kaje, kažu njegovi roditelji, u tom trenutku nije imao drugog izbora.

Mladi otac nije izdržao pod pritiskom plača svoga gladnoga dvomjesečnog djeteta. 'Ja sam rekla Marku da hrane nema. Nemaš od koga posuditi. Nemaš ništa. On je otišao. Samo je rekao da pripazim na malu, nije on meni ništa rekao. Kad sam vidjela što je donio, i hranu i lijekove, ja sam bila gotova', kaže mladićeva majka Nevenka Nakić. Ubrzo je na vrata zakucala i policija. Oduzeli su gotovo sve ukradene stvari. 'Evo, ostavili su hranu za dijete da nije gladno. Hvala im puno...Stvarno mi je žao što je to napravio. Valjda je tako moralo biti', kroz suze je rekla Nevenka.

Pročitajte i ovo Lana i Zayn poginuli su, majka i stariji brat bore se za život tragedija u Americi VIDEO Pijana vozačica zabila se u ljude koji su slavili dječji rođendan: Poginuli su Lana (8) i njezin brat, puno je ozlijeđenih Ilustracija Velika potraga Drama u bolnici: Djevojka (18) otela bebu i pobjegla, vratila ju nakon dva sata

'Ni ja nemam izlaza, ali on je mlad, ne zna trpiti'

Nezaposleni Marko sa svojom mladom obitelji živi kod svojih roditelja. 'Situacija je takva kakva je. Grozna, nikakva, neimaština. Sila prilike. Ja živim na opskrbi vojnoj. Socijala od 1.000 kuna. Nas je četvero i njih dvoje. Mislim, nema tu priče', kaže otac Nedeljko Nakić. Marko nije smogao snage da stane pred našu kameru. Umjesto njega, pomoć traže njegovi roditelji. 'Nije bilo izlaza. Nemam ga ni ja, ali ja nekako trpim. On je mlad i ne zna trpiti'. 'Neka mu daju posao. Neka radi, neka si zaradi, neka svoje dijete othranjuje sam', poručuju roditelji.

>> U RH siromašna svaka peta osoba: 'Bit će i gore'

Za provalu i krađu Marku prijeti i do 5 godina zatvora. Do sada nije bio kažnjavan. Osim ako kazna nije to što sa 26 godina ne može naći posao i hraniti svoju obitelj.

Obitelji Nakić možete pomoći  uplatom na račun otvoren u HPB-u broj 3208704217. Kontakt telefon je 098/1759-878 (Nedeljko Nakić). Adresa je Sapci 71, Garčin, poštanski broj 35 212.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene