Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uzeli uzorke

FOTO/VIDEO Policija na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu! Oglasili se s fakulteta: "Potreseni smo situacijom"

Aktualno Galerija Policija na PMF-u nakon trovanja pićem - 2 Policija na PMF-u nakon trovanja pićem - 2 Foto: Tomislav Kristo/Cropix Policija na PMF-u nakon trovanja pićem - 1 Policija na PMF-u nakon trovanja pićem - 1 Foto: Tomislav Kristo/Cropix Policija na PMF-u nakon trovanja pićem - 3 Policija na PMF-u nakon trovanja pićem - 3 Foto: Tomislav Kristo/Cropix Policija na PMF-u nakon trovanja pićem - 4 Policija na PMF-u nakon trovanja pićem - 4 Foto: Tomislav Kristo/Cropix +1 Policija na PMF-u nakon trovanja pićem - 5 Galerija 1/6 >>
Nakon sumnje na kemijsko trovanje gaziranim pićem u Rijeci, novi slučajevi pojavili su se i u Zagrebu. Na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, na odjelu fizike, gdje je prijavljen slučaj trovanja gaziranim pićem iz automata u utorak je bila policija.

U utorak navečer policija je posjetila Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu nakon što je prijavljen slučaj trovanja gaziranim pićem iz automata. 

U međuvremenu su se oglasili s PMF-a. 

"Prema našim saznanjima, ozlijeđeni student je konzumirao gazirano piće iz jednog od automata postavljenih u zgradi Fakulteta. Trenutno su u tijeku istražne radnje kako bi se ustanovili svi detalji slučaja te nismo u mogućnosti dati detaljnije informacije.

Po saznanju o istom, sve smo takve automate stavili van funkcije. Sigurnost naših studenata, djelatnika i posjetitelja nam je bila i ostala na prvom mjestu, zbog čega će automati biti van funkcije dok god se temeljito ne provjeri kvaliteta sadržaja svih proizvoda iz ponude istih te se prilagodi njihova ponuda. U kontaktu smo sa policijom i tvrtkom koja je vlasnik automata, a do sada nismo imali sličnih incidenata.

Potreseni smo situacijom koja je danas postala aktualna u javnom prostoru, ne sluteći da će jedan od aktera nažalost biti i naš student kojem želimo brz i potpun oporavak", rekao je profesor Mirko Planinić s PMF-a. 

Mladić je završio u KBC-u Zagreb s ozljedama jednjaka, za koje ministar zdravstva Vili Beroš kaže da nisu teške. 

"Dobrog je stanja i otpušten je. Treći ozljeđenik je 38-godišnjak iz Zagreba, no još je upitno radi li se o pravoj ozljedi jer već neko vrijeme navodi da osjeća tegobe", rekao je ministar.

Pročitajte i ovo Ilustracija Jasna poruka Pogledajte rezultate ankete: Osjećate li se zaštićeno kao potrošač?

S druge strane, 19-godišnjak iz Rijeke, i dalje je u bolnici.

"Riječ je o teškim ozljedama probavnog trakta", rekao je Beroš i dodao kako treba biti oprezan jer je moguće da se pojave druge tegobe.

U večernjim satima oglasili su se i iz tvrtke Coca-cola. Poručili su da su proveli detaljni internu istragu te su dodali da su "poslali uzorke neovisnom akreditiranom laboratoriju na daljnju analizu".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene