Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PREMLAĆIVANJE MLADIĆA U ZAGREBU

Poduzetnik na ulici tukao mladića, otkrivamo što se dogodilo: "Hvala Bogu, tu je nadzorna kamera koja je sve rasvijetlila"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kontroverzni poduzetnik Josip Antić Zefo (53) priveden je u utorak zbog snimke koja se pojavila na internetu. Ubrzo je pušten da se brani sa slobode, a njegov odvjetnik Gordan Preglej objasnio nam je što se dogodilo.

Poduzetnik Josip Antić Zefo uhićen je zbog premlaćivanja mladića u Zagrebu. Ubrzo je pušten na slobodu. 

Njegov odvjetnik Gordan Preglej rekao nam je kako je njegov klijent prepraćen uz kaznenu prijavu zagrebačke policije zbog pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede. Nakon što je Antić iznio obranu i odgovorio na sva pitanja, državni odvjetnik nije ni tražio određivanje istražnog zatvora.

Antićev odvjetnik napominje da se na snimci koja kruži internetom vidi samo dio incidenta i da, na sreću, postoji cijela videosnimka. Navodi kako je njegov klijent samo postupio kao savjestan građanin koji je branio napadnutog mladića. 

"Hvala Bogu, tu je nadzorna kamera koja je sve rasvijetlila", rekao je Preglej i objasnio što se, po njegovim tvrdnjama, dogodilo.

"Stvorila se slika temeljem jednog dijela snimke, a zapravo je Josip Antić branio dečka kojeg su napala druga dva mladića. Antić je sjedio na terasi Plaze. Došla su dva dečka koja su se iživljavala na mladiću koji je bio s njima i on je postupio kao savjestan građanin i stao u obranu napadnutoga. Nakon što je dečke pitao što to rade, oni su izvadili boce i krenuli prema njemu. Tada se dogodilo ono što se vidi na snimci", ispričao nam je odvjetnik. 

Navodno je jedan od mladića koji je sudjelovao u incidentu odmah uhićen jer se nalazi na tjeralici, dok je drugi mladić u policijskoj postaji napao interventne policajce.

Preglej napominje kako se u cijelom slučaju može eventualno govoriti o prekršaju protiv javnog reda i mira, a nikako o kaznenom djelu.

"Tu apsolutno nema kaznenog djela, a moj klijent samo je branio napadnutoga", zaključno nam je rekao Preglej. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene