Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O Polančecu svatko ima stav

Podijeljeni kraj: 'Stvara se slika kao da ovdje svi muljaju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rodna Podravina Damira Polančeca podijeljena je. Neki vjeruju da je bivšem potpredsjedniku Vlade i ministru mjesto u zatvoru, drugi misle da mu je sve namješteno.

Suglasnost postoji samo oko jednog: afera Podravka ozbiljno je narušila ugled Koprivnice. Miran gradić brzinom svjetlosti postao je rasadnikom osumnjičenih uglednika. Jednima kriv, drugima ne, jedno je sigurno, o Damiru Polančecu u Podravini svatko ima stav. 'Ako je kriv, u zatvor, svako odgovara za svoje', rekao je jedan muškarac. Nekoliko kilometara dalje, u Đelekovcu, rodnome selu Damira Polančeca, drugačija priča. 'Ne znam ja ništa o tome', rekao je jedan stanovnik. Mnogi u Đelekovcu smatraju kako je sve podmetnuto. 'Nije to napravio sigurno, to je sve kaj ja imam za reći i svaka mu čast', kazao je drugi. Stvara se slika kao da u Koprivnici svi muljaju, te da nitko ne zna upravljati, naglašava gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić.

Pročitajte i ovo Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca" Plaće - 2 hladan tuš Veliko razočaranje za mnoge radnike u javnom sektoru: "To stvarno nije pošteno"; Ministar u Dnevniku Nove TV objasnio što se dogodilo

>> Kosor: Iznenađena sam istragom protiv Polančeca

'Ono što se pokazuje u gradu i u Podravki je zabrinutost za sigurnost i očuvanje radnih mjesta i s druge strane čini mi se da se koristi ova prilika i pozicija da se jeftinije dođe do vlasništva nad Podravkom', kazao je Mršić. Josip Friščić tvrdi da nikad nije imao saznanja za sumnjive transakcije za koje se Polančec navodno tereti. Poručuje da se ne boji policije, te da će se odazvati bilo čijem pozivu na obavijesni razgovor. 'Ja sam se uvijek po tom principu znao ponašati, jer služba je služba, a družba je družba', rekao je Friščić. Obojica političara sigurna su kako je nanesena velika šteta ugledu Podravke i Koprivnice. Nadaju se da će se uskoro prestati generalizirati i povezivati tisuće poštenih radnika s nekolicinom osumnjičenih šefova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene