Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rekonstrukcija Vlade

Plenković ne otkriva tko će biti novi ministri: "Reći ću vam kada ja kažem da je vrijeme"

Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr)
Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Premijer Plenković i ministar Marić (Foto: Dnevnik.hr) Premijer Plenković i ministar Marić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
U Dubrovniku se održava Međunarodna konferencija "Demografija, zapošljavanje i rast: Upravljanje budućnošću u srednjoj, istočnoj i jugoistočnoj Europi" u organizaciji MMF-a i Hrvatske narodne banke (HNB). Po povratku iz Dubrovnika očekuje se susret Plenkovića s najbližim suradnicima o rekonstrukciji Vlade.

Premijer Plenković u Dubrovniku nije želio odgovarati na pitanja o rekonstrukciji Vlade. Na pitanje o novim imenima ministara, Plenković je odgovorio: "Ja ću to vama reći kada ja kažem da je vrijeme."

Pročitajte i ovo Stjepan Mesić Uhvatile ga kamere Nove TV VIDEO "Je*e mi se!": Bivši predsjednik neočekivano otkrio što misli o Plenkoviću Zoran Milanović U Dubrovniku Milanović kaže da ima informacije o Turudiću: "U slučaju tog tipa postoje ozbiljne sigurnosne zapreke"

Nagađa se kako će se premijer po povratku iz Dubrovnika u Zagreb susresti s najbližim suradnicima kako bi razgovarali o novim imenima ministara u sklopu rekonstrukcije Vlade.

Mediji nagađaju da bi Plenković mogao smijeniti Gabrijelu Žalac, Marka Pavića, Milana Kujundžića i Gorana Marića. Spominje se i ime Tomislava Tolušića.

Prošlog tjedna premijer je predložio Ivana Malenicu kao Kuščevićeva nasljednika. Još uvijek se ne zna tko će biti zamjena za ministricu vanjskih poslova Mariju Pejčinović Burić, koja je izabrana za glavnu tajnicu Vijeća Europe.

Odgovarajući na pitanje hoće li razgovarati s ministrom Goranom Marićem, nakon što je USKOK odlučio pokrenuti istragu oko njegovih poslova s nekretninama, Plenković je rekao da neće.

Premijer Plenković pohvalio se suficitom i poreznim rasterećenjem od 8,5 milijardi kuna.

''Unatoč rasterećenju bilježi se suficit proračuna. Uz sve trendove, trudit ćemo se da suficit imamo i ove godine. Htjeli bismo da suficit postane pravilo. Dakle, dobro gospodarimo i prekinuli smo trend zaduživanja. Vjerujem da će ti učinci imati pozitivne posljedice na hrvatsko gospodarstvo'', rekao je premijer.
 

Aktualno Meč za povijest: Đoković u maratonskom finalu pobijedio Federera i osvojio Wimbledon! Novak Đoković (Foto: AFP) Novak Đoković (Foto: AFP) Foto: Afp +0 Novak Đoković (Foto: AFP) Tenis Meč za povijest: Đoković u maratonskom finalu pobijedio Federera i osvojio Wimbledon! 1/2 >>
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene