U Dubrovniku se održava Međunarodna konferencija "Demografija, zapošljavanje i rast: Upravljanje budućnošću u srednjoj, istočnoj i jugoistočnoj Europi" u organizaciji MMF-a i Hrvatske narodne banke (HNB). Po povratku iz Dubrovnika očekuje se susret Plenkovića s najbližim suradnicima o rekonstrukciji Vlade.

Galerija


Premijer Plenković u Dubrovniku nije želio odgovarati na pitanja o rekonstrukciji Vlade. Na pitanje o novim imenima ministara, Plenković je odgovorio: "Ja ću to vama reći kada ja kažem da je vrijeme."

Vezani članci Andrej Plenković (Foto: Marin Tironi/PIXSELL) Plenković o izjavi o povećanju plaće učiteljima od 100 posto: "Koji je to točno iznos kuna koji zaslužuje cirkularni štrajk?" Guverner HNB-a Boris Vujčić (Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL) Guverner Vujčić o demografiji: "Rješenje za iseljavanje su veće plaće"

Nagađa se kako će se premijer po povratku iz Dubrovnika u Zagreb susresti s najbližim suradnicima kako bi razgovarali o novim imenima ministara u sklopu rekonstrukcije Vlade.

Mediji nagađaju da bi Plenković mogao smijeniti Gabrijelu Žalac, Marka Pavića, Milana Kujundžića i Gorana Marića. Spominje se i ime Tomislava Tolušića.

Prošlog tjedna premijer je predložio Ivana Malenicu kao Kuščevićeva nasljednika. Još uvijek se ne zna tko će biti zamjena za ministricu vanjskih poslova Mariju Pejčinović Burić, koja je izabrana za glavnu tajnicu Vijeća Europe.

Odgovarajući na pitanje hoće li razgovarati s ministrom Goranom Marićem, nakon što je USKOK odlučio pokrenuti istragu oko njegovih poslova s nekretninama, Plenković je rekao da neće.

Premijer Plenković pohvalio se suficitom i poreznim rasterećenjem od 8,5 milijardi kuna.

''Unatoč rasterećenju bilježi se suficit proračuna. Uz sve trendove, trudit ćemo se da suficit imamo i ove godine. Htjeli bismo da suficit postane pravilo. Dakle, dobro gospodarimo i prekinuli smo trend zaduživanja. Vjerujem da će ti učinci imati pozitivne posljedice na hrvatsko gospodarstvo'', rekao je premijer.
 

Meč za povijest: Đoković u maratonskom finalu pobijedio Federera i osvojio Wimbledon!