Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova obećanja

Plenković na skupu HDZ-a u Karlovcu: "Doveli smo Hrvatsku među 15 najrazvijenijih zemalja"

Andrej Plenković
Andrej Plenković Foto: Goran Mehkek
Predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković poručio je u ponedjeljak da će rezultati koje Hrvatska pod vodstvom HDZ-a postiže za 7 do 8 godina rezultirati podizanjem standarda građana na više od 75 posto prosječnog EU standarda, a obitelji će vagati isplati li im se uopće odlaziti.

Plenković je to rekao na obilježavanju 33. obljetnice osnutka HDZ-a u Karlovcu i Karlovačkoj županiji govoreći o uspjesima i problemima tijekom tranzicije te odlasku mladih iz Hrvatske u druge zemlje EU-a.

"To govorimo s pozicije Vlade koja je zemlju dovela među 15 najrazvijenijih zemalja", rekao je Plenković. Dodao je kako im predstoji još puno zadaća, ali da taj osjećaj zadovoljstva realiziranog uspjeha u provedbi svih krupnih, bitnih i strateških projekata u zemlji nemaju druge stranke i ogroman dio oporbe. HDZ je, naglasio je, od Franje Tuđmana i stvaranja Hrvatske, do njezina osamostaljenja i procesa integracije u EU i NATO te potom u Schengen i eurozonu identificiran sa svim tim procesima.

Većina oporbenih aktera nije identificirana s procesima hrvatskog identiteta i tu je snaga HDZ-a, poručio je.

Dužnosnike stranke i članstvo pozvao je da u narednih godinu i pol do izbora iskoriste svaku priliku da ukazuju na ogromne uspjehe, s ciljem daljnjeg jačanja povjerenja građana u HDZ koji, tvrdi Plenković, vodi Hrvatsku u smjeru prosperiteta.

Jandroković: Nemojmo nasjesti na kontinuirane napade

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković ustvrdio je da je jedino HDZ, u uvjetima preklapajućih kriza COVID-a, potresa, energetske i prehrambene krize te inflatornih pritisaka uzrokovanih ruskom agresijom mogao u državi voditi politiku koja je dala brze i učinkovite odgovore na sve izazove.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković konferencija o sigurnosti Hrvatska nastavlja naoružavati Ukrajinu, Plenkovića pitali boji li se rata na Balkanu

"Nemojmo nasjesti na kontinuirane napade koji stvari u Hrvatskoj prikazuju na najgori mogući način. Budimo objektivni i bez straha prikazujmo uspjehe u razdoblju do izbora, kontinuirano. Moramo biti spremni na političku borbu koja je pred nama", rekao je Jandroković.

Potpredsjednik Vlade Tomo Medved podsjetio je na vrijeme zabrana te da nije bilo jednostavno utemeljiti stranku koja je upalila svjetlo višestoljetnog sna hrvatskog nacionalnog bića i voditi borbu protiv velikosrpske agresije. "Zato je HDZ i tridesetak godina kasnije stožerna hrvatska stranka", poručio je.

Članica Predsjedništva HDZ-a i predsjednica županijskog HDZ-a Nada Murganić rekla je da je Karlovačka županija uvijek bila HDZ-ova te da će takva i ostati.

Pročitajte i ovo Ivan Penava na konferenciji za medije "Tko nas to vodi?" Penava udario po Plenkoviću: "On je pokrovitelj sramotnih korupcijskih afera"

Županica Martina Furdek Hajdin uz sve uspjehe pobrojila je i probleme te je jugoistočne dijelove županije, u kojima živi vrlo malo stanovnika, nazvala mekim trbuhom. Ova županija treba ulaganja u kvalitetu života da bi se zaustavio daljnji odlazak stanovništva, naglasila je.

Gradonačelnik grada Karlovca i predsjednik GO HDZ-a grada Karlovca Damir Mandić ustvrdio je da se od Domovinskog rata tu nikada nije toliko radilo kao u posljednjih pet godina te je ustvrdio: "HDZ je alat, cilj Hrvatska, nije bitno kako je nama u HDZ-u, bitno je kako je Hrvatskoj."

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene