Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Plaški: Izborni pobjednik SDSS, slijede HDZ i SDP

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izborni pobjednik na današnjim prijevremenim izborima za Općinsko vijeće Plaški je, prema službenim zapisnicima sa sva tri biračka mjesta, SDSS sa 575 glasova, slijedi HDZ s 277 glasova, te SDP sa 139 glasova, objavio je predsjednik Općinskog izbornog povjerenstva Slavko Šušnjić.

Po rezultatima dalje slijede Nezavisna lista Borislava Kašljevića s 83 glasa, HSS sa 62, HNS sa 48 te HSP s ukupno devet glasova.

Pročitajte i ovo SDSS-ova predizborna kampanja Izbori su sve bliže VIDEO Dokaz da kampanja može biti i kreativna: "Ovo je jako zanimljivo..." Kampanja presica SDSS-a Pupovac odgovorio zašto je glasao za Turudića

Sastav 15-članog Vijeća znat će se nakon određivanja postotka d'Hondtovom metodom.

Od 3122 upisana birača izborima se odazvalo 1193 ili 38,20 posto, a izborni je proces protekao u "izrazito korektnoj atmosferi", kazao je Šušnjić.

Vlada je u siječnju raspustila Općinsko vijeće Plaškog koje od kolovoza prošle godine nije donijelo ni jednu pravovaljanu odluku, a općina je i bez proračuna. Odluku o raspisivanju prijevremenih izbora Vlada je donijela na sjednici 14. veljače.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene