Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izborni pobjednik na današnjim prijevremenim izborima za Općinsko vijeće Plaški je, prema službenim zapisnicima sa sva tri biračka mjesta, SDSS sa 575 glasova, slijedi HDZ s 277 glasova, te SDP sa 139 glasova, objavio je predsjednik Općinskog izbornog povjerenstva Slavko Šušnjić.


Po rezultatima dalje slijede Nezavisna lista Borislava Kašljevića s 83 glasa, HSS sa 62, HNS sa 48 te HSP s ukupno devet glasova.

Vezani članci Presica karlovačke polcije U kafiću im u piće ubacili antipsihotik: Završena istraga teškog dvostrukog ubojstva, jedan život spašen Milorad Pupovac Iz SDSS-a objavili koliko su potrošili na izbore, a zna se i koliko će dobiti iz proračuna

Sastav 15-članog Vijeća znat će se nakon određivanja postotka d'Hondtovom metodom.

Od 3122 upisana birača izborima se odazvalo 1193 ili 38,20 posto, a izborni je proces protekao u "izrazito korektnoj atmosferi", kazao je Šušnjić.

Vlada je u siječnju raspustila Općinsko vijeće Plaškog koje od kolovoza prošle godine nije donijelo ni jednu pravovaljanu odluku, a općina je i bez proračuna. Odluku o raspisivanju prijevremenih izbora Vlada je donijela na sjednici 14. veljače.