Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima ga na svakom slavlju

Hrvatski vinari pomno prate svjetske trendove: Piće bez kojeg se ne može zamisliti novogodišnja zdravica sve je popularnije

Aktualno Galerija Pjenušac sve popularniji - 1 Pjenušac sve popularniji - 1 Foto: DNEVNIK.hr Pjenušac sve popularniji - 2 Pjenušac sve popularniji - 2 Foto: DNEVNIK.hr Pjenušac sve popularniji - 3 Pjenušac sve popularniji - 3 Foto: DNEVNIK.hr Pjenušac sve popularniji - 4 Pjenušac sve popularniji - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Pjenušac sve popularniji - 5 Galerija 1/5 >>
Bez karakterističnog zvuka otvaranja pjenušca ne može se zamisliti gotovo ni jedan doček Nove godine, proslava rođendana ili neko drugo slično slavlje.

Uz prasak, pjenu i prskanje, članovi Poljoprivredne zadruge otvorili su jednu bocu pjenušca da bi obilježili kraj ove godine. Na Krku je mnogima najzanimljiviji pjenušac koji sazrijeva duboko pod morem.

"U proizvodnji vina ambijent je jako bitan jer je u stvari vino produkt sazrijevanja kvasaca. I mi smo sasvim slučajno, kad sam ja doznao da je temperatura mora ono što nama treba, to stavili u more", rekao je Marinko Vladić, enolog Poljoprivredne zadruge.

Pročitajte i ovo Nasljednik državne odvjetnice - 2 Izgledan odabir Dnevnik Nove TV doznaje tko je kandidat koji bi mogao naslijediti Zlatu Hrvoj Šipek: "DORH u ovom trenutku treba nešto što dugo nije imao"

Hrvatski vinari pomno prate svjetske trendove pa se tako može kupiti i uživati i u pet-nat pjenušcu.

"To je pjenušac gdje je primarna fermentacija odrađena u boci. Nema degažiranja, nema dodavanja nekih tiražnih likera ni ičega. Ta boca je zatvorena, unutra je talog i može se osjetiti onaj primarni, izvorni okus prve fermentacije", objasnio je vinar Toni Katunar.

Pročitajte i ovo Mia Roje Đapić, psihologinja UŽAS U VELIKOJ GORICI I MEĐIMURJU Psihologinja za Dnevnik Nove TV: "Mit je da bismo se trebali bojati stranaca i nepoznatih ljudi, nasilje se odvija pod našim krovom"

Iako je Hrvatska po potrošnji pjenušaca i dalje na začelju popisa europskih država, trendovi se polako mijenjaju. Ipak, pjenušci su negdje ljeti traženi za doručak i uz bazen.

"U pravilu, dosta se servira kao početak večere, a ujedno ide i uz laganija hladna predjela", rekao je Mladen Rašić, voditelj restorana hotela, reporteru Dnevnika Nove TV Marku Balenu.

Cijene se kreću od nešto više od pet eura do nekoliko stotina pa i više. Dakako sve ovisi o kvaliteti i proizvođaču. Kakva god cijena bila, najvažnije je da nazdravljate od srca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene