Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spornih je 5,5 milijuna

Pitali smo Ministarstvo poljoprivrede o vrtoglavim bonusima članova uprave, evo što su nam rekli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U tijeku je sudski spor, a radi se o 5,5 milijuna kuna.

Dva člana Uprave tuže Hrvatske šume zbog neisplaćenih vrtoglavih bonusa. 2012. bivši ministar poljoprivrede Jakovina sklopio je ugovore s predsjednikom Uprave Ivanom Pavelićem, te članovima uprave Ivanom Ištokom i Marijom Vekić prema kojima kako su zadnjih dana pisali mediji trebali dobiti bonuse u iznosu od oko 5 i pol milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svima je to neobično BONUSI U HRVATSKIM ŠUMAMA 'Malo je čudno da tvrtka s monopolom daje bonuse Upravi' Slika nije dostupna Bonusi od 2 milijuna kuna Orešković o bonusima čelnicima Hrvatskih šuma: I ja bi volio dobiti takav bonus!

Ministarstvo poljoprivrede na naš upit o iznosima i bonusima, odgovorilo je priopćenjem. Potvrdili su da su ih tužila dva člana uprave. No, više informacija ne mogu dati zbog sudskog spora koji traje. Sve je oštro komentirao HDZ-ov glavni tajnik Gordan Jandroković, ali i predsjednik HSS-a Krešo Beljak, inače novi važni koalicijski partner Zorana Milanovića, čija Vlada je odobrila ove bonuse. Bivši ministar Jakovina, ali i nitko iz SDP-a na naše upite - nije se očitovao.

'Ovdje se, ako je to točno radi o pravom primjeru klijentelizma gdje je omogućeno ljudima koji su bliski SDP-u da se iz javnih sredstava, sredstava koji dolaze od hrvatskih građana - da se ta trojica člana uprave obogate', rekao je Gordan Jandroković.

'U vrijeme kada smo u takvoj krizi da članovi Uprave državnih poduzeća sami sebi uopće pomisle isplaćivati bilo kakve bonuse mislim da je to sramotno i da je to ispod svakog nivoa', rekao je Krešo Beljak, predsjednik HSS.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene