Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže rješenje problema

Radnici Česme prosvjeduju ispred Hrvatskih šuma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osamdesetak radnika bjelovarske drvnoprerađivačke tvrtke Česma SP prosvjeduje ispred sjedišta Hrvatskih šuma u Zagrebu, tražeći hitno rješavanje njihovih problema.

Hrvatske šume su naime postale vlasnicima nekretnina Čemse u Bjelovaru, a radnike zanima hoće li se pokrenuti proizvodnja i osigurati daljnje zaposlenje radnicima tvrtke.

Povjerenik Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) u Česmi SP Miro Šuderla rekao je da danas vodstvo Hrvatskih šuma treba odlučiti o tome hoće li novi zakupoprimac, tvrtka Elda drvo, pokrenuti u Česmi proizvodnju, što bi osiguralo daljnje zaposlenje gotovo svim radnicima tvrtke.

"Po informacijama koje imamo, pristigla ponuda Elda drva Hrvatskim šumama nije prihvatljiva, pretpostavljamo zbog ponuđene visine najma, no smatramo da treba prvenstveno zaštititi proizvodnju i radna mjesta", kazao je Šuderla.

Sindikat PPDIV drži da visina najma ne smije biti presudna za davanje pogona u zakup. Račun prije svega treba voditi o 123 obitelji kojima egzistencija ovisi o današnjoj odluci Hrvatskih šuma, kaže Šuderla.

Po njegovim riječima, u Ministarstvu poljoprivrede trenutno sa sindikalnim predstavnicima razgovaraju ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina i ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.

Prosvjednici su jutros u organizaciji Sindikata PPDIV-a autobusima stigli na zagrebački Glavni kolodvor odakle su u povorci krenuli preko Mihanovićeve ulice i Trga Marka Marulića do sjedišta Hrvatskih šuma u Vukotinovićevoj ulici, noseći transparente "Proizvodnja i radna mjesta, a ne Zavod", "Umorni smo od obećanja", "Uzeli ste nam radna mjesta, uzmite i nas", "USKOK-nite malo kod nas" i druge. (Hina)

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca"

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene