Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teške tjelesne ozljede

Pijan pokušao preteći 76-godišnjeg biciklista, udario ga retrovizorom, a onda prebio i pobjegao

Policija
Policija Foto: Goran Mehkek/Cropix
Zadarski policajci proveli su kriminalističko istraživanja nad 26-godišnjakom kojeg se sumnjiči za tešku tjelesnu ozljedu.

Osumnjičenik je u četvrtak u 19:15 sati u Ninu u Ulici Grgura Ninskog izazvao prometnu nesreću upravljajući kombi vozilom zadarskih registarskih oznaka.

Vozio je cestom te je, bez da se uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, započeo pretjecati bicikl ispred sebe, a koji je vozio 76-godišnji hrvatski državljanin.

Vozač je lijevim retrovizorom udario u bicikl, a potom izašao iz vozila i fizički nasrnuo na 76-godišnjaka koji je pao na kolnik, gdje ga je osumnjičeni nekoliko puta udario nogom i teže ozlijedio, nakon čega se vozilom udaljio s mjesta događaja.

Pročitajte i ovo Mjesto ubojstva u Ateni Novi detalji Grčka policija objavila što su sve našli kod huligana za kojim je bila raspisana tjeralica: Uhićenjima nije kraj

Ozlijeđenom 76-godišnjaku pružena je liječnička pomoć u zadarskoj bolnici gdje su mu konstatirane teže tjelesne ozljede. Na mjestu događaja policijski službenici su obavili očevid, a osumnjičeni 26-godišnjak je ubrzo pronađen te je uhićen i doveden u službene prostorije policije.

Provedenim alkotestiranjem utvrđena mu je koncentracija alkohola u organizmu od 1,84 g/kg te je smješten u prostorije policije do prestanka djelovanje opojnog sredstva.

Pročitajte i ovo Požar u Kanadi - 2 Kaos u Kanadi VIDEO Vatrena stihija guta sve pred sobom, proglašeno izvanredno stanje: "Ovo je borba s požarom koji je poput svih požara u 100 godina zajedno''

Nakon provedenog kriminalističko istraživanja, protiv 26-godišnjaka se podnosi kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Teška tjelesna ozljeda te je jučer predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske.

Također, protiv 26-godišnjaka se podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene