Božo Petrov komentirao je današnji dramatični dan u sudnici u Haagu.

Galerija


Potpredsjednik Sabora Božo Petrov komentirao je današnji dramatični dan u sudnici u Haagu gdje je Slobodan Praljak popio otrov nakon čega je preminuo u bolnici.

Vezani članci Crobarometar - ožujak, drugi dio - 01 Koji su političari najpopularniji? Doznajemo i koji problemi građane najviše tište te koliko njih se brine oko korone Šestorica optuženih čelnika BiH Hrvata (Foto: ICTY) Najmlađi doktor u bivšoj Jugoslaviji i general s tri fakulteta: Tko su bivši čelnici Herceg-Bosne?

„Na Predsjedništvu sabora Jandrokoviću se preporučilo da se on kao predsjednik Sabora obrati sa svime onime što se događalo danas. Vjerujem da će Jandroković u svoje ime reći da ovakva presuda nije prihvatljiva.  Krik generala Praljka je krik protiv šutnje onih koji su trebali govoriti. Pritom mislim na sve one prošle vlasti koje nisu reagirale te su trebale su dati jaču podršku“, kazao je Petrov.

Nakon prekida izricanja presude šestorci u Haagu prekinuta je i sjednica Hrvatskog sabora.

"Usuglasili smo se da danas više nećemo raditi s obzirom na nastale okolnosti, da trebamo biti razboriti, hladne glave, voditi računa o interesima hrvatske države, ali i o interesima Hrvata u BiH. Dogovorili smo se da sutra nastavimo s radom. Prije toga pročitat ću zajedničku izjavu kako klubovi stranaka gledaju na ovu presudu. Dominantan je stav da ta presuda ne odgovara povijesnim činjenicama, da je nepravedna i da je odbacujemo'', rekao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković.