Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sabor prekinuo zasjedanje

Petrov: "Krik generala Praljka je krik protiv šutnje onih koji su trebali govoriti"

Ivana Brkić Tomljenović i Božo Petrov (Foto: Dnevnik.hr)
Ivana Brkić Tomljenović i Božo Petrov (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Božo Petrov (Foto: Dnevnik.hr) Božo Petrov (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Ivana Brkić Tomljenović i Božo Petrov (Foto: Dnevnik.hr) Ivana Brkić Tomljenović i Božo Petrov (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Božo Petrov (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Božo Petrov komentirao je današnji dramatični dan u sudnici u Haagu.

Potpredsjednik Sabora Božo Petrov komentirao je današnji dramatični dan u sudnici u Haagu gdje je Slobodan Praljak popio otrov nakon čega je preminuo u bolnici.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Utvrđivanje odgovornosti za presudu Petrov predlaže osnivanje istražnog povjerenstva za Haag i prve svjedoke: "Pitanje je hoće li oni to ikada dopustiti'' Nikola Grmoja i Božo Petrov Biografija šefa Mosta Božo Petrov umalo je postao svećenik. Od Metkovića, Vrapča, neslavne Vlade, pa do prepuštanja političkih reflektora Grmoji

„Na Predsjedništvu sabora Jandrokoviću se preporučilo da se on kao predsjednik Sabora obrati sa svime onime što se događalo danas. Vjerujem da će Jandroković u svoje ime reći da ovakva presuda nije prihvatljiva.  Krik generala Praljka je krik protiv šutnje onih koji su trebali govoriti. Pritom mislim na sve one prošle vlasti koje nisu reagirale te su trebale su dati jaču podršku“, kazao je Petrov.

Nakon prekida izricanja presude šestorci u Haagu prekinuta je i sjednica Hrvatskog sabora.

"Usuglasili smo se da danas više nećemo raditi s obzirom na nastale okolnosti, da trebamo biti razboriti, hladne glave, voditi računa o interesima hrvatske države, ali i o interesima Hrvata u BiH. Dogovorili smo se da sutra nastavimo s radom. Prije toga pročitat ću zajedničku izjavu kako klubovi stranaka gledaju na ovu presudu. Dominantan je stav da ta presuda ne odgovara povijesnim činjenicama, da je nepravedna i da je odbacujemo'', rekao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene