Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović svoj je ured preselila u Dubrovnik te izjavila kako je izgradnja "Peljašačkog mosta" neophodna.

Galerija


Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović svoj je Ured privremeno preselila u Dubrovnik. U obraćanju novinarima Predsjednica se osvrnula na prometnu nepovezanost krajnjeg juga Hrvatske i kazala kako je neophodno izgraditi "Peljašački most".

Predsjednica je most kolokvijalno poznat kao "Pelješki most" u "Pelješački" preimenovala još nekoliko puta.

"Neophodno je izgraditi Peljašački most, ne samo u svrhu prometnog povezivanja, već i u svrhu revitalizacije cijelog područja poluotoka Pelješca", kazala je Predsjednica.

Iako most još ne postoji pa stoga njegov službeni naziv još nije ni poznat, je li riječ o lapsusu ili pravilnom nazivu upitali smo lektoricu Anđelku Ilinović.

"Pelješki most uobičajeni je izraz koji se upotrebljava za konkretni, još neizgrađeni most koji bi trebao povezivati kopno i poluotok Pelješac. S obzirom na to da se radi o poluotoku koji se zove Pelješac, moguća su dva oblika pridjeva – pelješki i pelješački, što navodi i Hrvatski jezični portal. Dakle, ako je to samo kolokvijalni naziv, možemo reći i Pelješki most i Pelješački most", kaže Ilinović.