Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović osvrnula se na raspisivanje Europskog uhidbenog naloga za Ivicom Todorićem, ali i na najavu da bi Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa ponovno moglo provjeravati rođendan koji joj je navodno organizirao Zdravko Mamić.

Galerija


Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu je otvorila privremeni ured u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, gdje ostaje do 29. listopada.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: AFP) - 2 Kolinda Grabar-Kitarović: "Zgrožena sam viješću o spolnom zlostavljanju i ucjeni maloljetnice" Ivica Todorić (Foto: Dnevnik.hr/PIXSELL) Veliki izvještaj vještaka: Kako su članovi obitelji Todorić potrošili milijune s računa tvrtke i tko je bio najrastrošniji

Prvi dan boravka u Dubrovniku Predsjednica je komentirala slučaj Ivice Todorića i izdavanje Europskog uhidbenog naloga.

"Neka pravosuđe radi svoj posao, a na njegovoj je savjesti da odluči kako će dalje postupiti", poručila je Predsjednica.

Govoreći o Istražnom povjerenstvu za Agrokor i o tome treba li ono nastaviti s radom, Predsjednica je rekla kako je najbitnija transparentnost.

"Kako su pokrenuti sudski postupci, jasno mi je da zakon u određenoj mjeri ograničava rad saborskog povjerenstva, međutim ja mislim da je ovdje najbitnija transparentnost. Da građani ne steknu dojam da se nešto skriva i u konačnici taj se Zakon može i izmijeniti. Najbitnije je postupanje pravosuđa, pravosuđe je to koje može odlučiti o nečijoj krivnji u odnosu na zakon, ali isto tako držim da bi bilo dobro nastaviti istraživati i druge radnje koje neće biti predmet pravosudnih organa, odnosno optužnica koje su podignute. Držim da je to svima u interesu i nadam se da će u tom tonu nastaviti i rasprava među strankama u Saboru", rekla je Grabar-Kitarović.

Predsjednica se osvrnula i na najavu kako bi Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, kojem je na čelu Dalija Orešković, ponovno moglo provjeravati rođendan koji je Predsjednici navodno organizirao Zdravko Mamić. Predsjednica je rekla kako tu nema apsolutno nikakvog sukoba interesa.

"I mislim da bi se gospođa Orešković doista trebala početi baviti problemom sukoba interesa u državi, a ne da vodi osobni rat proriv mene", rekla je.

Osvrnula se i na skupocjene blindirane automobile koje nabavlja MUP rekavši da je ona svojima zadovoljna, ali i da vjeruje da je MUP imao razloga zbog kojih ih je naručio.