Jelena Pavičić Vukičević (Foto: Dnevnik.hr)
Jelena Pavičić Vukičević (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević poručila je u srijedu kako bi bilo neodgovorno izjaviti da će proračun Grada Zagreba za 2019. u iznosu od osam milijardi i 190 milijuna kuna sto posto proći na sjednici Gradske skupštine u četvrtak, ali da vjeruje da će gradski zastupnici ipak znati procijeniti što je najbolji interes i Zagreba i njegovih građana.


"Bilo bi neodgovorno izjaviti da će proračun 100 posto proći. Mi smo za razgovor i suradnju uvijek otvoreni i ipak vjerujem da će gradski zastupnici u odnosu na programe javnih potreba u različitim djelatnostima koji se financiraju iz proračuna Grada Zagreba, ali i Zagrebačkog holdinga i povezanih društava, znati procijeniti što je najbolji interes i Grada i svih građana", istaknula je Pavičić Vukičević na konferenciji za novinare u povodu sutrašnje sjednice Gradske skupštine na kojoj je glavna točka prijedlog gradskog proračuna za 2019. godinu.

Vezani članci Radovi na uređenju kolnika na Trgu Ivana, Antuna i Vladimira Mazuranica Iz Grada Zagreba najavili radove i zatvaranje dijela ulice u centru grada. Objavili i alternativni smjer Ilustracija Zagrebački proračun u problemima zbog odluke suda oko roditelja odgojitelja? Tomašević najavio kad će rebalans

Odbila je mogućnost da prijedlog proračuna na sutrašnjoj skupštinskoj sjednici povuku. "Doista nema razloga da proračun povlačimo jer bi to značilo da iza njega ne stojimo", poručila je. Najavila je da će proračun na sjednici braniti ona i zamjenica gradonačelnika Olivera Majić te pročelnica Gradskog ureda za financije Daniela Juroš Pečnik.

Odgovarajući na pitanje jesu li ih izdali Neovisni za Hrvatsku, čijih je petero gradskih zastupnika napustilo vladajuću koaliciju koju su činili sa strankom Milana Bandića i HDZ-om, Pavičić Vukičević je rekla da nisu imali zajednički jezik i razišli su se.

"Suradnja je prestala, ali to ne znači da kolege neće u jednom trenutku podržati neke od naših prijedloga, tu doista ne kalkuliram s proračunom, ali jednako tako mislim da ne treba taj odnos niti mistificirati. On je bio kao programska suradnja, a završio je tako kako je završio. Sutra nas očekuje nova sjednica, kroz koji dan i nova 2019. godina. Prema tome, puno je toga još za odraditi", rekla je.

Na pitanje kako se slažu s pročelnicom za kulturu Anom Lederer koja je iz stranke Neovisni za Hrvatsku, Pavičić Vukičević je rekla da je ona dio Gradske uprave te da ovdje nema prijateljstava i simpatija nego samo posla koji se mora obaviti, a taj posao ne poznaje stranačku boju i člansku iskaznicu.

Upitana tko su gradski zastupnici koji bi potencijalno mogli podržati proračun, jer vjerojatno s njima pregovaraju, Pavičić Vukičević je rekla da oni s imenima ne licitiraju, a jedino što kategorički mora odbiti je da se radi o političkoj trgovini jer oni nekoga kupuju.

"Smatram da se čovjeka ne može kupiti, barem ja nisam u životu imala kontakte s ljudima koji se kupuju. Prema tome, niti sada o imenima licitirati neću. Mi potpuno mirni, znajući da smo napravili sve po pravilima zakona i struke, idemo sutra na sjednicu, a nadamo se da su mirni i sami sa sobom oni koji sutra trebaju o ovome proračunu glasovati", poručila je zamjenica gradonačelnika.

To što oporba nije uložila niti jedan amandman na prijedlog proračuna i kažu da je proračun megalomanski i da ne donosi dobrobit građanima, već svima osim njima, Pavičić Vukičević je komentirala riječima kako bi bilo divno čuti nešto konkretno, jedan prioritet, jedan naglasak.

"Nismo čuli nikakvu suvislu i konstruktivnu kritiku, nego jednu općenitu konstataciju da ne valja", rekla je.

Zamjenica Pavičić Vukičević rekla je da je gradonačelnik Milan Bandić dobro. Dobro se oporavlja i toplo se nadamo da će nam se uskoro i priključiti, dodala je.

"S konkretnim danom izlaska iz bolnice ne mogu kalkulirati jer o tome odlučuju i liječnici, pa i na kraju krajeva treba trenutak prepustiti i terapiji i samom ljudskom organizmu", rekla je. (Hina) 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju