Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Budite pastiri, a ne činovnici'

Papa zaredio deset svećenika, među njima i Hrvata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Franjo je zaredio deset novih svećenika u bazilici svetog Petra, a među njima i Splićanina Ivana Mladinea.

Papa je na četvrtu uskrsnu nedjelju (nedjelja Dobrog Pastira), koja je tradicionalno posvećena razmišljanju o duhovnim zvanjima, zaredio desetoricu novih svećenika, javlja agencija Ansa. Osim Mladinea, radi se o šestorici Talijana, dvojici Indijaca i jednom papinom sunarodnjaku iz Argentine.

Središnji čin svečanosti bio je zaziv Duha svetoga i polaganje ruku pape Franje na buduće svećenike polegnute na tlu ispred oltara, nakon čega su dobili svećeničke štole i kazule.

Papa Franjo je nove svećenike upozorio da budu pastiri, a ne činovnici.

'Budite pastiri, a ne činovnici. Budite vodiči, a ne posrednici. Budite uvijek primjer dobrog vodiča koji nije došao da mu se služi, već koji će biti u službi', rekao je argentinski papa novim svećenicima.

Pročitajte i ovo Radovi u Vukovarskoj ulici u Splitu Krive građevinske radove FOTO Velika rupa u centru Splita: Građani strahuju od urušavanja žile kucavice grada Papa Franjo završio u bolnici Otkazao obveze Papa se vratio iz bolnice: U posljednje vrijeme ima niz zdravstvenih problema

>> Papa Franjo: Nema premije za 4.000 zaposlenika Vatikana

'Udijelite svima Božju riječ koju ste i sami primili s veseljem, sjetite se vaših majki, baki, vjeroučitelja koji su vam prenijeli Božju riječ i vjeru' dodao je papa Franjo.

Papa je na kraju svečanosti porazgovarao sa svakim novim svećenikom, zagrlio ih je i poljubio u znak mira, uz pljesak vjernika nazočnih u bazilici svetog Petra. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene