Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera Geodetski fakultet

Ovo je sadržaj dokumenta koji USKOK traži od EPPO-a: Po njemu nema nikakvih dvojbi o nadležnosti

Ilustracija - 1
Ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr
USKOK je uputio dopis Uredu europskog javnog tužitelja u Republici Hrvatskoj. Traži dostavu pravomoćnog rješenja o provođenju istrage te sudske odluke vezane za pitanje nadležnosti.

U utorak je priopćeno da je USKOK zatražio od EPPO-a pravomoćno rješenje o provođenju istrage te sudske odluke vezane za pitanje nadležnosti, kao i obavijesti o tome što je predmet daljnje istrage EPPO-a. 

N1 je već objavio sadržaj odluke kojom Županijski sud u Zagrebu potvrđuje nadležnost EPPO-a. Sada su objavili novi dokument prema kojem također nema dvojbe oko toga tko je nadležan za provođenje ove istrage.

Pročitajte i ovo Plinovod Od padova kroz prozor do zatajenja srca Što se to događa u ovoj naftnoj kompaniji? Preminuo četvrti visokorangirani menadžer, svi umrli pod neobičnim okolnostima

Riječ je o sudskoj odluci kojom su odbijene žalbe bivšeg dekana Geodetskog fakulteta Almina Đape i još nekoliko njegovih suosumnjičenika. Žalbe su uložili na rješenje o provođenju istrage.

Iz tog dokumenta proizlazi da je jedan osumnjičenik doveo u pitanje nadležnost EPPO-a u ovoj istrazi. 

Riječ je o privatnom poduzetniku koji je osumnjičen da je Geodetskom fakultetu ispostavljao razne fakture, među ostalim i one vezane za 3D skeniranje kulturne baštine.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin smijenio zapovjednika ruske mornarice Izbori Putin pozvao birače da odrede budućnost Rusije

Pročitajte i ovo Ilustracija U Španjolskoj Uhićen Crnogorac s Interpolove tjeralice: Pogledajte kakav je show napravio prije nego što je pao policiji u ruke

U svojoj žalbi osumnjičeni poduzetnik pokušao je srušiti nadležnost EPPO-a. Tvrdio je kako nije znao kojim se sredstvima plaćaju njegove fakture s obzirom na to da je on imao ugovor s Geodetskim fakultetom.

"Nisam mogao znati da je u pitanju novac koji je povezan s novčanim sredstvima Europske unije", jedan je od argumenata istaknutih u njegovoj žalbi.

Pročitajte i ovo Policija Gužva u prometu Prometna nesreća na A4: Vozi se uz ograničenje brzine

Županijski sud u Zagrebu žalbu mu je, kao i ostale koje su podnesene na rješenje o provođenju istrage, odbio.

Utvrdio je, naime, kako je opravdano što ovog osumnjičenika istražuje europsko tužiteljstvo jer mu je preko Geodetskog fakulteta novac isplaćivan preko projekta Lidar koji je sufinanciran sredstvima Europske unije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene