Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ISKUSNI UHLJEB

Otpušteni zaposlenik splitske gradske uprave imao je plaću 8000 kuna, za vrijeme bolovanja radio je na kruzeru...

Muškarac na poslu, ilustracija (Foto: Getty images)
Muškarac na poslu, ilustracija (Foto: Getty images) Foto: Getty Images
Zaposlenik splitske gradske uprave mjesecima nije dolazio na posao, za vrijeme posljednjeg bolovanja bio je u Njemačkoj, a kad je stvar postala previše sumnjiva - dobio je otkaz. Njegovi kolege sada kažu da je i ovaj put najvjerojatnije za vrijeme bolovanja - radio na kruzeru.

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak i njegov zamjenik Bojan Ivošević u ponedjeljak su na konferenciji za novinare govorili o zaposleniku koji je dugi niz godina izbjegavao posao, pa čak i dolazak na radno mjesto.  

Ovih dana dobio je otkaz, a Puljak i Ivošević iznijeli su niz bizarnosti. Tako su primjerice naveli da je sad već bivši djelatnik u svibnju otišao iz Hrvatske i nije se vraćao, pa je nejasno kako je početkom lipnja i kolovoza prisustvovao liječničkom pregledu u Hrvatskoj zbog bolovanja.

Uoči pandemije, zatražio je i dobio pola godine neplaćenog dopusta kako bi otišao raditi na brod. Naime, njihov Kolektivni ugovor izričito navodi kako se zaposleniku može odobriti dopust bez naknade plaće, takozvani neplaćeni dopust do 30 dana u tijeku kalendarske godine. U tom razdoblju zaposlenik ne prima plaću, ali mu Grad Split mora uredno uplaćivati sve doprinose, navodi Slobodna Dalmacija.

Pročitajte i ovo Ivica Puljak STALI MU NA KRAJ Zaposlenik splitske gradske uprave dobio otkaz: Na poslu je zadnji put bio u svibnju, za vrijeme bolovanja putovao po Njemačkoj...

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna IZVJEŠĆA I SMJENE Renesansa u Splitu samo što nije počela, a Puljak ima i poruku za Plenkovićevu ministricu: ''Trebala bi se bolje koncentrirati''

Splitski dnevnik tvrdi i da je otpušteni zaposlenik primao plaću od osam tisuća kuna, a njegovi kolege uvjereni su da je i ovog ljeta, za vrijeme bolovanja radio na kruzeru.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene