Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez adekvatnog rješenja

Bikovi i svinje 15-ak minuta vožnje od Trga bana Jelačića: "Ne želim se preseliti jer dosad nitko nije ponudio adekvatno rješenje za moju stoku"

Stoka na Jakuševcu - 2
Stoka na Jakuševcu - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Stoka na Jakuševcu - 3 Stoka na Jakuševcu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Stoka na Jakuševcu - 2 Stoka na Jakuševcu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Stoka na Jakuševcu - 1 Stoka na Jakuševcu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ivica Havdić Ivica Havdić Foto: DNEVNIK.hr +1 Tomislav Tomašević - 2 Galerija 1/6 >>
Nikako da se povuku stoka i svinje sa zagrebačkog Jakuševca iako je zabrana uzgoja domaćih životinja u gradu stupila na snagu krajem prošle godine. Osam poljoprivrednika ne želi ukloniti stoku s farmi.

Bikovi su od Trga bana Jelačića udaljeni 15-ak minuta vožnje. Kako sada stvari stoje, u gradu ostaju. ''Ne želim se preseliti jer dosad nitko nije ponudio adekvatno rješenje za moju stoku, obeštećenje ili izmještanje. To je naposljetku moja egzistencija jer ja s 38 godina cijeli život to radim'', nezadovoljan je tovljač junadi Ivica Havidić.

Osmero njih prihvatilo je odluku Grada. Dio je stavio ključ u bravu, a dio preselio svoje životinje, ali osam nije. Ostalo je još 300-tinjak domaćih životinja. Godinama se susjedi bune.

''Razumijem i njih da im smrdi, ali oni isto moraju razabrati dvije vrste mirisa - miris smeća, komposta i domaćih životinja, a evo, vi ste tu prisutni. Vidite tu telad, ne osjeti se miris, da možemo prenijeti preko kamere...'' rekao je Havidić. ''Osjeti se, ja osjetim'', odgovara mu reporterka Matea Ćorić u Dnevniku Nove TV. Osjete i građani. Iako smeće daleko više.

''Jakuševac se predvečer više čuje nego svinjogojstvo, manje daleko'', smatra Željko Ćorić. Sušenje rublja na otvorenom je rijetkost. Svega nekoliko metara od zgrade nalazi se farma svinja, pa stanare svako jutro uz alarm budi i roktanje pajceka. "Smrdi užasno kad hrani te svinje u osam ujutro i smrdi navečer u osam kada baca to gnojivo'', ističe Ivan.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PROSVJED GRAĐANA S Kaštijuna se već tri ljeta širi nesnosan kiseli smrad, Istrijanima je prekipjelo: ''Noću dolaze talijanski šleperi, što odlažu, može se samo nagađati''

Pročitajte i ovo Ivo Lorencin i Lina Dollar ne može se živjeti od smrada Utječe li smrad s Kaštijuna na turizam u Medulinu? "U svijet šaljemo sliku da ne znamo zbrinuti otpad na adekvatan način"

Nataša smatra da se to trebalo riješiti prije četiri godine, ali kako kaže, prolongiralo se svakih mjesec ili godinu dana. Prolongiralo se više od deset godina, kaže zagrebački gradonačelnik.

''Odluka je na snazi i kršenje te odluke neće se tolerirati'', jasan je Tomislav Tomašević. Znači li to prisilnu deložaciju, nije htio odgovoriti. 

Više o svinjama u gradu pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene