Krunoslav Jakupčić
Krunoslav Jakupčić Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Krunoslav Jakupčić, predsjednik Uprave Hrvatskih šuma koji je priveden u sklopu afere vjetroelektrane demantirao je tvrdnje vlasnika C.E.M.P-a, Milenka Bašića da su ih Hrvatske šume ucjenjivale.


“Hrvatske šume d.o.o. odbijaju navode predstavnika CEMP-a o bilo kakvom ‘reketu’ i kočenju investicije, međutim, kao tijelo kojemu su povjerene na gospodarenje šume i šumsko zemljište u vlasništvu RH, vode računa da svaka investicija koja se odvija na tom zemljištu bude u skladu sa zakonima i pozitivnim propisima RH.

Vezani članci Josipa Rimac Josipa Rimac našla bubu u autu, ali svejedno nije obrisala prepiske s mobitela: "Slažemo pakleni plan. Isplovljavamo nas tri" Josipa Rimac po dolasku na ispitivanje u PNUSKOK Završeno ispitivanje Josipe Rimac u PNUSKOK-u: Obranu je iznijela u 45 minuta, a zbog umora nije odgovarala na pitanja istražitelja

Investicija tvrtke CEMP u tome nije nikakva iznimka jer se prema svim investitorima postupa jednako, što potvrđuju brojne vjetroelektrane koje su već sagrađene i puštene u rad. Za početak ovog projekta Hrvatske šume dale su posebne uvjete gradnje u postupku izdavanja lokacijske dozvole, u kojima su propisale sva ograničenja i pravila kojih se investitor mora pridržavati ukoliko gradi na šumskom zemljištu, upravo iz razloga kako se ne bi devastirao prostor i kako bi se očuvala i zaštitila bioraznolikost", navodi se u priopćenju odjvetnika Jakupčića koje je objavio Jutarnji list.

U priopćenju se navodi kako su Hrvatske šume u predmetu vjetroelektrane Krš-Pađene postupale "pažnjom dobroga gospodara" te naplatile iznos od 6 milijuna kuna od tvrtke CEMP po osnovi služnosti i "pritom nisu pogodovale nikome, niti su reagirale na pozive i pritiske državne tajnice gospođe Rimac, već upravo suprotno, takve pritiske su rezolutno odbile".

"Cijeli život živim sa šumama, šume su moj život, a tvrtka Hrvatske šume druga obitelj. U njoj sam proveo cijeli radni vijek, 39 godina dosad, prošao sva radna mjesta, od početničkog na terenu pa do pozicije predsjednika Uprave. Tu sam se posebno trudio voditi tvrtku pažnjom dobroga gospodara", poručuje Jakupčić.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju