Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera vjetroelektrane

Osumnjičeni direktor Hrvatskih šuma: "Nije bilo nikakvog reketa. Cijeli život živim sa šumama, šume su moj život"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Krunoslav Jakupčić, predsjednik Uprave Hrvatskih šuma koji je priveden u sklopu afere vjetroelektrane demantirao je tvrdnje vlasnika C.E.M.P-a, Milenka Bašića da su ih Hrvatske šume ucjenjivale.

“Hrvatske šume d.o.o. odbijaju navode predstavnika CEMP-a o bilo kakvom ‘reketu’ i kočenju investicije, međutim, kao tijelo kojemu su povjerene na gospodarenje šume i šumsko zemljište u vlasništvu RH, vode računa da svaka investicija koja se odvija na tom zemljištu bude u skladu sa zakonima i pozitivnim propisima RH.

Pročitajte i ovo Josipa Pleslić ex. Rimac Udarac za obranu Visoki kazneni sud o slučaju Josipe Pleslić: "Obrana je imala vremena iznijeti svoje argumente" Policijski izvidi u zgradi općine u Gračacu Sumnjiče je za primanje velikog mita Završeno ispitivanje Josipe Rimac u PNUSKOK-u: Obranu je iznijela u 45 minuta, a zbog umora nije odgovarala na pitanja istražitelja

Investicija tvrtke CEMP u tome nije nikakva iznimka jer se prema svim investitorima postupa jednako, što potvrđuju brojne vjetroelektrane koje su već sagrađene i puštene u rad. Za početak ovog projekta Hrvatske šume dale su posebne uvjete gradnje u postupku izdavanja lokacijske dozvole, u kojima su propisale sva ograničenja i pravila kojih se investitor mora pridržavati ukoliko gradi na šumskom zemljištu, upravo iz razloga kako se ne bi devastirao prostor i kako bi se očuvala i zaštitila bioraznolikost", navodi se u priopćenju odjvetnika Jakupčića koje je objavio Jutarnji list.

U priopćenju se navodi kako su Hrvatske šume u predmetu vjetroelektrane Krš-Pađene postupale "pažnjom dobroga gospodara" te naplatile iznos od 6 milijuna kuna od tvrtke CEMP po osnovi služnosti i "pritom nisu pogodovale nikome, niti su reagirale na pozive i pritiske državne tajnice gospođe Rimac, već upravo suprotno, takve pritiske su rezolutno odbile".

"Cijeli život živim sa šumama, šume su moj život, a tvrtka Hrvatske šume druga obitelj. U njoj sam proveo cijeli radni vijek, 39 godina dosad, prošao sva radna mjesta, od početničkog na terenu pa do pozicije predsjednika Uprave. Tu sam se posebno trudio voditi tvrtku pažnjom dobroga gospodara", poručuje Jakupčić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene