Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

jednoglasna odluka

Sud časti ipak isključio Josipu Rimac iz HDZ-a: Otkriveno zašto je odluka jutros odgođena

Sud časti HDZ-a Šibensko-kninske županije ipak je u četvrtak poslijepodne isključio bivšu državnu tajnicu Josipu Rimac i kninskog gradskog vijećnika Marinka Tokmakčiju iz stranke, nakon što ih jutros nije htio isključiti, već je zatražio dodatno obrazloženje i uvid u dokumentaciju.

Protiv bivše državne tajnice u Ministarstvu uprave Josipe Rimac i kninskog gradskog vijećnika Marinka Tokmakčije Županijski odbor HDZ-a Šibensko-kninske županije pokrenuo je u srijedu stegovni postupak.

Pročitajte i ovo Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova - 2 Razgovori i pregovori Božinović za Dnevnik Nove TV: "Sastavit ćemo vrlo brzo Vladu" Andrej Plenković Euforija u HDZ-u Plenković otkrio jesu li već počeli pregovori

Rimac i Tokmakčija bezuvjetno su isključeni iz HDZ-a, objavio je predsjednik županijskog HDZ-a Nediljko Dujić na konferenciji za novinare, rekavši kako sud časti na sjednici održanoj ujutro nije donio odluku o stegovnom postupku zato što na njoj nije bio prisutan Dujić kao predlagatelj.

No, dodao je, sjednica suda časti nastavljena je u podne, a na njoj je donesena jednoglasna odluka o bezuvjetnom izbacivanju Rimac i Tokmakčije iz stranke.

"Odluka da se bezuvjetno isključi iz članstva Rimac i Tokmakčiju donesena je zbog poznatih razloga koji su se dogodili prethodnih dana", rekao je Dujić.

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Oliver Mittermayer odredio je u subotu, na prijedlog USKOK-a, jednomjesečni pritvor bivšoj državnoj tajnici Ministarstva uprave Josipi Rimac i još šestero osumnjičenika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene