Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ekonomski fakultet u Osijeku

Osijek: USKOK proširio listu osumnjičenih, dodali još 6 osoba!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uskok je odlučio proširiti istragu zbog korupcije na osječkom Ekonomskom fakultetu na šest osoba za koje je doneseno rješenje o proširenju istrage.

Pošto je u travnju prošle godine počela istraga protiv 39 osumnjičenika zbog kupnje ispita na osječkom Ekonomskom fakultetu, Uskok je donio rješenje o njezinu proširenju na šest okrivljenika koje se tereti za kaznena djela pomaganja u primanju mita i davanju mita te za zloporabu položaja i ovlasti te rješenje o provođenju istrage protiv dvojice okrivljenika zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela primanja mita i zloporabe položaja i ovlasti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pokušao se izvući Sučevim rođacima nosio darove kao mito, pokušao utjecati i na svjedoka: USKOK podigao optužnicu Vatrogasci - 3 natjecanje fire combat Vatrogasci se prisjetili najtežih trenutaka: "Bilo je kao u paklu"

USKOK istražuje poslovanje Ine?

Osnovano se sumnja da su četvorica profesora i jedna asistentica na Ekonomskom fakultetu od lipnja 2010. do lipnja 2011., prema dogovoru s dvojicom posrednika, jednoj studentici i dvojici studenata omogućili upis prolazne ocjene iz određenih predmeta bez regularnog polaganja ispita i bez obzira na stvarno pokazano znanje, za što su zauzvrat primili novac i razne darove.

Zbog sumnje na korupciju i kupnju ispita na tom fakultetu, Uskok je u travnju prošle godine počeo istragu protiv 39 osoba - pet profesora, jednog asistenta i 21 studenta, a ostali osumnjičeni su posrednici.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene