Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Uskok je odlučio proširiti istragu zbog korupcije na osječkom Ekonomskom fakultetu na šest osoba za koje je doneseno rješenje o proširenju istrage.


Pošto je u travnju prošle godine počela istraga protiv 39 osumnjičenika zbog kupnje ispita na osječkom Ekonomskom fakultetu, Uskok je donio rješenje o njezinu proširenju na šest okrivljenika koje se tereti za kaznena djela pomaganja u primanju mita i davanju mita te za zloporabu položaja i ovlasti te rješenje o provođenju istrage protiv dvojice okrivljenika zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela primanja mita i zloporabe položaja i ovlasti.

USKOK istražuje poslovanje Ine?

Vezani članci Gradonačelnik Splita Ivica Puljak Puljak: "Suspendirane dvije uhićene djelatnice Grada Splita, postupamo po zakonu" Kune Majka i kći u zločinačkoj organizaciji oprale gotovo milijun i pol kuna: Otac vodio tim, a one kupovale automobile

Osnovano se sumnja da su četvorica profesora i jedna asistentica na Ekonomskom fakultetu od lipnja 2010. do lipnja 2011., prema dogovoru s dvojicom posrednika, jednoj studentici i dvojici studenata omogućili upis prolazne ocjene iz određenih predmeta bez regularnog polaganja ispita i bez obzira na stvarno pokazano znanje, za što su zauzvrat primili novac i razne darove.

Zbog sumnje na korupciju i kupnju ispita na tom fakultetu, Uskok je u travnju prošle godine počeo istragu protiv 39 osoba - pet profesora, jednog asistenta i 21 studenta, a ostali osumnjičeni su posrednici.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook