Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kupovina nafte

USKOK istražuje poslovanje Ine?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema neslužbenim inofmracijama u USKOK-u sumnjaju da je Ina plaćala naftu iznad tržišne cijene.

USKOK istražuje poslovanje hrvatske naftne kompanije Ine, javio je javni servis prema čijim se informacijama istražuju moguće nezakonitosti u kupovini nafte posljednjih nekoliko godina.

Pročitajte i ovo Dragan Kovačević - 2 On najavio kaznenu prijavu USKOK podigao optužnicu protiv Dragana Kovačevića: Za mito uzimao skupa odijela Domagoj Mikić Domagoj Mikić doznaje detalje Mega afera trese Inu - kompanija oštećena za šokantan iznos: "Ovo bi mogla biti rekordna zapljena novca u povijesti Hrvatske"

Pozivajući se na neslužbene izvore javni servis je objavio da USKOK, zbog sumnji da je Ina plaćala naftu iznad tržišne cijene, istražuje detalje oko toga kako je nafta nabavljana od lipnja 2009. do prosinca prošle godine, odnosno u razdoblju u kojem je Inom upravljao mađarski strateški partner MOL.

Hoće li Amerikanci dopustiti Rusima kupnju Ine?

Zatražen je detaljni uvid u dokumente, tko su bili dobavljači nafte te cijena po kojoj se nafta kupovala, navodi javni servis na svojim internetskim stranicama.

U USKOK-u i Ini nisu komentirali navodnu istragu, a javni servis prenosi i neslužbena objašnjenja iz Ine da je revizija više puta kontrolirala nabavu nafte te da nisu otkrivene nikakve nepravilnosti.

Nekoliko članova uprave i nadzornog odbora (NO) Ine, među kojima i bivši predsjednik NO Davor Štern, isticali su da nemaju uvid od koga se i po kojoj cijeni kupuje nafta, no predstavnici MOL-a su te tvrdnje odbacivali, ističući da od 2009. Ina naftu nabavlja po povoljnijim uvjetima nego ranije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene