Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HSP dobio najviše glasova na osječkim izborima i ima 9 vijećničkih mjesta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lista Hrvatske stranke prava (HSP) na današnjim prijevremenim izbora za osječko Gradsko vijeće dobila je najveći broj glasova - 31,31 posto, izvijestilo je Gradsko izborno povjerenstvo (GIP), objavljujući na konferenciji za novinstvo privremene neslužbene rezultate prikupljene sa svih 111 biračkih mjesta.

Na drugom je mjestu koalicijska lista Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje i Hrvatske seljačke stranke (HDSSB-HSS) sa 23,63 posto glasova, a slijedi je lista Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), sa 20,12 posto.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nema svađe s Kerumom Split: Svaguša se vraća u Gradsko vijeće Slika nije dostupna Prijevremeni izbori za Gradsko vijeće HDZ opet izgubio Vukovar

Izborni prag prešle su liste Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP) sa 11,93 posto glasova, te koalicija Hrvatske narodne stranke, Hrvatske stranke umirovljenika i Zelenih Hrvatske (HNS-HSU-ZH) sa 8,87 posto glasova.

Ostale liste nisu prešle izborni prag.

Prema privremenim neslužbenim rezultatima u novome sazivu osječkoga Gradskoga vijeća od 25 vijećnika, HSP će imati devet vijećnika, koalicija HDSSB-a i HSS-a šest vijećnika, dok će HDZ imati pet vijećnika. Tri vijećnika imat će SDP, a koalicija HNS-HSU-ZH dva vijećnika.

Predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva Darko Krušlin izvijestio je da je na današnje izbore izašlo 43,07 posto, od ukupno 102.756 upisanih birača.

Dodao je kako su prigovori HDSSB-a i HSLS-a na tijek izbornog procesa odbijeni kao neutemeljeni.

Konačne neslužbene rezultate današnjih izvanrednih izbora za Gradsko vijeće Osijeka Gradsko izborno povjerenstvo objavit će u utorak, nakon čega teče rok od 48 sati za podnošenje prigovora. Ako ih ne bi bilo rezultati će, po isteku žalbenog roka, postati i službeni.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene