Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zimski uvjeti

Očekuju nas temperature ispod nule! Čuvajte se poledice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U središnjim krajevima sutra može biti slabe kiše koja se uglavnom u poslijepodnevnim satima ponegdje može i lediti na tlu.

Na hrvatskim cestama, kiša i skliski kolnici u srijedu bi mogli stvarati probleme vozačima. Prognostičari za Liku i Gorski kotar najavljuju povremenu kišu koja se zbog niskih temperatura može lediti u dodiru sa zemljom i stvarati opasnu poledicu. Ne isključuje se i mogućnost susnježice, prije svega u gorju.

U Slavoniji će magla i dalje mjestimice smanjivati vidljivost. HAK, stoga, poziva sve vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cesti.

U središnjim krajevima sutra može biti slabe kiše koja se uglavnom u poslijepodnevnim satima ponegdje može i lediti na tlu. Isto tako, nešto više kiše bit će u gorskom području, tamo može biti i susnježice i snijega, ali također postoji opasnost i od poledice.

Temperatura na kontinentu u srijedu će biti od -2 u istočnim predjelima do 2 stupnja zapadnije u zemlji dok će se na Jadranu mjeriti između 7 i 12 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave"

Tromjesečna prognoza - Napokon znamo kakva će biti predstojeća zima!

U drugom dijelu dana kiše, uglavnom slabe povremeno će biti i u središnjim predjelima. U Slavoniji bi se sutra ipak trebalo zadržati suho.

Posebno upozorenje stoji za gorsko područje Hrvatske. Ovdje se kiša u poslijepodnevnim satima također može smrzavati na tlu i stvarati poledicu. A moguća je i susnježica ili snijeg. Temperatura će se tijekom cijelog dana zadržati oko nule ili će biti tek malo viša.

Slično vrijeme, oblačno s povremenom kišom, očekuje se do vikenda kada bismo opet mogli imati stabilnije i suho vrijeme.

Na Jadranu će se zadržati promjenjivo, povremeno s kišom, moguće i izraženijom. Puhat će umjereno i jako jugo, a s južinom će i temperatura ponovno porasti.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene