Financijska injekcija omogućit će lijekove za onkološke bolesnike, poručili su iz Ministarstva zdravstva.

Galerija Pacijenti s onkologije ispaštaju zbog koronavirusa - 1 Pacijenti s onkologije ispaštaju zbog koronavirusa - 2 Pacijenti s onkologije ispaštaju zbog koronavirusa - 3 +2 Pacijenti s onkologije ispaštaju zbog koronavirusa - 4

Zbog velikog duga bolnica prema veledrogerijama došlo je do nestašice lijekova za te pacijente. Radi se i na uspostavljanju pozivnog centra za takve bolesnike. Na temelju poziva kontaktirat će se koordinatori u bolnicama i HZZO-u kako bi se onkološkim pacijentima osigurala zdravstvena zaštita.

Vezani članci Uzimanje lijeka, ilustracija Beroš podržao privremenu mjeru: ''Pronađen je koncept za lijekove koji se tiču onkoloških bolesnika'' Lijekovi, ilustracija Pliva uskoro obustavlja dostavu lijekova veledrogerijama? "Sve s kojima poslujemo prešle su dozvoljene kreditne limite"

Kako kažu u Ministarstvu zdravstva, očekuje se da će pozivni centar u funkciji biti do kraja tjedna.

"Zadovoljna sam jer svim bolesnicima koji su nam se obraćali da imaju nedostatak lijekova za svoje bolesti možemo reći da će uplatom veledrogerija danas ta financijska injekcija omogućiti da na pojedine zdravstvene ustanove dođu lijekovi za te bolesnike, a da ćemo i dalje koordinirano s veledrogerijama raditi na tome da ta opskrba lijekova bude kontinuirana", poručila je Vera Katalinić-Janković, pomoćnica ministra zdravstva. 

"Jučer me zvala glavna sestra s onkologije i rekla da imam termin u četvrtak. Nadam se da će biti sve u redu", rekao je Ivan Perković, pacijent iz Splita. 


Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju