Nakon komemoracije u HNK-u Splićani će svog sugrađanina uz molitvu i njegove pjesme večeras ispratiti od Trga Franje Tuđmana preko Rive do gata sv. Nikole, gdje će u 19:50 katamaranom Jadrolinije isploviti prema Veloj Luci.

Galerija


Jedan od najdirljivijih trenutaka na komemoraciji za glazbenu legendu Olivera Dragojevića bio je onaj na samom kraju programa u splitskom kazalištu, kad su svi okupljeni ustali i dugo pljeskali maestru.

Vezani članci Gibonni održao dirljiv govor na komemoraciji za Olivera Dragojevića (Foto: dnevnik.hr) Gibonni se u suzama oprostio od Olivera: ''Kapetane, sve je kako triba, sve je ovo more samo za te'' Nikša Bratoš (Foto: dnevnik.hr) Nikša Bratoš: ''Kad smo radili 'Moju domovinu', odmah smo se složili tko će započeti pjesmu – onaj najveći''

Potom su, a većina je pritom bila sa suzama u očima, uključivši i državni vrh  - premijera Andreja Plenkovića i predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović - svi okupljeni otpjevali prekrasnu Oliverovu pjesmu "Vjeruj u ljubav" oprostivši se tako od legendarnog glazbenika koji je ujedinio ljude i u radosti i u boli.

Splićani će svog sugrađanina uz molitvu i njegove pjesme večeras ispratiti od Trga Franje Tuđmana preko Rive do gata sv. Nikole, gdje će u 19:50 katamaranom Jadrolinije koji je osigurala Vlada Republike Hrvatske isploviti prema Veloj Luci, u pratnji brodova Lučke kapetanije, MUP-a i Hrvatske ratne mornarice, uz bakljadu, sirene i brecanje bumbala - velikoga zvona na zvoniku Svetoga Dujma.

Pogreb će se održati u srijedu u 18 sati u Veloj Luci na mjesnom groblju sv. Roka.

Veličanstven ispraćaj Olivera gledajte uživo na Novoj TV i DNEVNIK.hr-u od 18:25

Ispraćaj će uživo prenositi i kamere Nove TV u Dnevniku, koji će danas iznimno početi već u 18:25 sati. U zagrebačkom će studiju biti voditelji Romina Knežić i Petar Pereža, a iz Splita će se javljati reporteri Sofija Preljvukić, Mario Jurič i Šime Vičević.

Kamera Nove TV bit će i u Oliverovoj rodnoj Veloj Luci, odakle će se javljati Paula Klaić Saulačić.
 

PROČITAJTE I OVO:

"Vjeruj u ljubav" za vječno sjećanje: HNK na nogama uz suze i pjesmu ispratio legendarnog Olivera

Nikša Bratoš: ''Kad smo radili 'Moju domovinu', odmah smo se složili tko će započeti pjesmu – onaj najveći''

Gibonni se u suzama oprostio od Olivera: ''Kapetane, sve je kako triba, sve je ovo more samo za te''

Od Olivera se oprostili Grašo, Severina, Tereza: ''On je djelo ljubavi, njegovo je mjesto negdje gore rezervirano''

Taknut će vas u dušu: Najdirljiviji trenutak komemoracije za maestra Olivera

Torcida priprema špalir na ispraćaju Olivera Dragojevića: Dođite svi u bijelim košuljama