Kolege, prijatelji i suradnici od voljenog Olivera Dragojevića oprostili su se u splitskom HNK-u.

Galerija


Dva dana od smrti Olivera Dragojevića u Splitu je održana komemoracija u suradnji s Vladom Republike Hrvatske, nadležnim Ministarstvom kulture, Splitsko-dalmatinskom županijom, Gradom Splitom i ostalim institucijama u Hrvatskom narodnom kazalištu, gdje su se od omiljenog glazbenika oprostili brojni prijatelji, kolege i suradnici.

Petar Grašo i Danijela Martinović (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL)
Petar Grašo i Danijela Martinović (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL)

Vezani članci Severina (Foto: Instagram) Severina u ultrakratkoj kožnoj minici istaknula noge, a sve je začinila mrežastim čarapama Nina Badrić (Foto: Instagram) Jeste li znali da naša Nina ima kilometarski duge noge? Nove fotke na Instagramu to dokazuju

U knjigu žalosti među prvima se upisao Stjepan Hauser, koji je s Oliverom često nastupao i bio blizak, a tugu nisu mogle sakriti ni njegove kolegice Tereza Kesovija, Severina i Nina Badrić.

Stjepan Hauser upisuje se u knjigu žalosti (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL)
Stjepan Hauser upisuje se u knjigu žalosti (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL)

''Nažalost, nisam se čula s njim. Bojala sam se da mu ne smetam, da mu ne ometam mir. Ja se samo nadam da je istina da je umro u snu. Njegovo je mjesto  negdje gore rezervirano. On je djelo ljubavi. Svi se opraštaju uz pjesmu, a on je bio toliko skroman da možda to ne bi ni htio'', izjavila je Tereza.

''Kao da ti je otišao dio obitelji. Previše imam uspomena vezanih s njim. Kao da je neko dobro otišlo s ovoga svijeta. Ne znam čovjeka koji ga nije volio. Stajao je iza svih nas. Kad stane pored nas, odmah ti da dignitet i svi počnu vjerovati u tebe. Najjednostavniji lik, ne znam tko ga nije volio. Znala sam si reći da ako se ikad uobrazim, da si slobodno mogu lupiti šamar, jednostavno pogledaj Olivera'', prisjetila se Nina Badrić.

Neizmjernu tugu osjeća i Severina.

''Nakon ove euforije svjetskog, sad ovo. Ne mogu ništa više reći'', rekla je Severina.

Lijepim riječim od Olivera su se na pozornici oprostili Nikša Bratoš, Tomislav Mrduljaš i Gibonni.

''To jest moć onih najvećih, da ujedine i u boli i u radosti. On je brisao glazbene podjele bez obzira na to kojim ste se stilom bavili. Znali ste da postoji jedan maestro iznad sustava. Sjećam se kad smo radili pjesmu 'Moja domovina', odmah smo se svi složili tko će započeti pjesmu'', prisjetio se Nikša Bratoš. 

Gibonni nije mogao sakriti suze. 

Govor Nikše Bratoša i Gibonnija pogledajte ovdje: 

Kolege se opraštaju od Olivera: ''To jest moć onih najvećih, da nas ujedine i u boli i u radosti''

Nikša Bratoš: ''Kad smo radili 'Moju domovinu', odmah smo se složili tko će započeti pjesmu – onaj najveći''

Gibonni se u suzama oprostio od Olivera: ''Kapetane, sve je kako triba, sve je ovo more samo za te''