Kolege, prijatelji i suradnici od voljenog Olivera Dragojevića oprostili su se u splitskom HNK-u.

Galerija Severina i Igor Kojić (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Komemoracija Oliver Dragojević: (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL] Petar Grašo i Danijela Martinović (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) +18 Anja Šovagović Despot (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL)

Dva dana od smrti Olivera Dragojevića u Splitu je održana komemoracija u suradnji s Vladom Republike Hrvatske, nadležnim Ministarstvom kulture, Splitsko-dalmatinskom županijom, Gradom Splitom i ostalim institucijama u Hrvatskom narodnom kazalištu, gdje su se od omiljenog glazbenika oprostili brojni prijatelji, kolege i suradnici.

Vezani članci Severina Istinite priče u domaćim hitovima: Koje naše pjesme skrivaju stvarne događaje iz života zvijezda? Žanamari Perčić Sunce, more, plaža i mini bikini: Koje su domaće zvijezde ovog ljeta blistale na plaži?

Severina i Igor Kojić (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Petar Grašo i Danijela Martinović (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

U knjigu žalosti među prvima se upisao Stjepan Hauser, koji je s Oliverom često nastupao i bio blizak, a tugu nisu mogle sakriti ni njegove kolegice Tereza Kesovija, Severina i Nina Badrić.

Severina i Igor Kojić (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Stjepan Hauser upisuje se u knjigu žalosti (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

''Nažalost, nisam se čula s njim. Bojala sam se da mu ne smetam, da mu ne ometam mir. Ja se samo nadam da je istina da je umro u snu. Njegovo je mjesto  negdje gore rezervirano. On je djelo ljubavi. Svi se opraštaju uz pjesmu, a on je bio toliko skroman da možda to ne bi ni htio'', izjavila je Tereza.

''Kao da ti je otišao dio obitelji. Previše imam uspomena vezanih s njim. Kao da je neko dobro otišlo s ovoga svijeta. Ne znam čovjeka koji ga nije volio. Stajao je iza svih nas. Kad stane pored nas, odmah ti da dignitet i svi počnu vjerovati u tebe. Najjednostavniji lik, ne znam tko ga nije volio. Znala sam si reći da ako se ikad uobrazim, da si slobodno mogu lupiti šamar, jednostavno pogledaj Olivera'', prisjetila se Nina Badrić.

Neizmjernu tugu osjeća i Severina.

''Nakon ove euforije svjetskog, sad ovo. Ne mogu ništa više reći'', rekla je Severina.

Lijepim riječim od Olivera su se na pozornici oprostili Nikša Bratoš, Tomislav Mrduljaš i Gibonni.

''To jest moć onih najvećih, da ujedine i u boli i u radosti. On je brisao glazbene podjele bez obzira na to kojim ste se stilom bavili. Znali ste da postoji jedan maestro iznad sustava. Sjećam se kad smo radili pjesmu 'Moja domovina', odmah smo se svi složili tko će započeti pjesmu'', prisjetio se Nikša Bratoš. 

Gibonni nije mogao sakriti suze. 

Govor Nikše Bratoša i Gibonnija pogledajte ovdje: 

Kolege se opraštaju od Olivera: ''To jest moć onih najvećih, da nas ujedine i u boli i u radosti''

Nikša Bratoš: ''Kad smo radili 'Moju domovinu', odmah smo se složili tko će započeti pjesmu – onaj najveći''

Gibonni se u suzama oprostio od Olivera: ''Kapetane, sve je kako triba, sve je ovo more samo za te''

 


 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju