Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KOMEMORACIJA U SPLITU

"Vjeruj u ljubav" za vječno sjećanje: HNK na nogama uz suze i pjesmu ispratio legendarnog Olivera

Komemoracija Oliver Dragojević: (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL]
Komemoracija Oliver Dragojević: (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL]
Aktualno Galerija Komemoracija Oliver Dragojević: (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL] Komemoracija Oliver Dragojević: (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL] Komemoracija za Olivera Dragojevića (Foto: dnevnik.hr) Komemoracija za Olivera Dragojevića (Foto: dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Nikša Bratoš (Foto: dnevnik.hr) Nikša Bratoš (Foto: dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Pljesak za Olivera (Foto: dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Hrvatska se oprašta od legendarnog Olivera Dragojevića. U 11 sati u splitskom HNK-u održana je komemoracija, dok će se posljednji ispraćaj održati u 18:50 na splitskoj Rivi.

Uoči komemoracije brojni su se upisali u knjigu žalosti, između ostalog i poznati glazbenik Stjepan Hauser. U splitsko kazalište stigao je i državni vrh, na čelu s Kolindom Grabar-Kitarović i Andrejem Plenkovićem. Na početku komemoracije nastupila je klapa, koja je kao prvu pjesmu izvela legendarnu pjesmu "Moj galebe". U prvom redu uz obitelj sjedi i Zlatan Stipišić Gibonni.

Pročitajte i ovo Komemoracija za novinara Inoslava Beškera Inoslav Bešker Komemoracija za novinarskog erudita i profesora: "Bio je naš čuvar od gluposti'' Komemoracija za žrtve dječjeg ratnog logora u Sisku u vrijeme NDH Tužna obljetnica Održana komemoracija za žrtve dječjeg logora u Sisku: "Mnoga su djeca stradala, no velik je broj usvojen i spašen"

Glazbeni producent Nikša Bratoš kazao je: "Izgubili smo osobu koja je naš život činila ljepšim, a to je moć onih najvećih, da nas ujedine u bolu i radosti." Javnosti se obratio i autor tekstova mnogih Oliverovih skladbi Jakša Fiamengo: "Teško se s tobom rastati. Tvoj odlazak nismo mogli spriječiti, ali možemo spriječiti da odeš iz našeg srca."

Gibonni je ispričao okupljenima nekoliko crtica iz života i druženja s Oliverom te ganuo sve prisutne. Okupljeni su potom ustali i velikim, dugotrajnim pljeskom odali počast preminulom glazbeniku. Uz Oliverovu suprugu Vesnu sa suzama u očima stajali su premijer i Predsjednica. Potom su svi okupljeni uglas otpjevali "Vjeruj u ljubav", i mnogima su pritom suze klizile niz lice.

PROČITAJTE I OVO:

Nikša Bratoš: ''Kad smo radili 'Moju domovinu', odmah smo se složili tko će započeti pjesmu – onaj najveći''

Gibonni se u suzama oprostio od Olivera: ''Kapetane, sve je kako triba, svo je ovo more samo za te''

Taknut će vas u dušu: Najdirljiviji trenutak komemoracije za maestra Olivera

Od Olivera se oprostili Grašo, Severina, Tereza: ''On je djelo ljubavi, njegovo je mjesto negdje gore rezervirano''

Torcida priprema špalir na ispraćaju Olivera Dragojevića: Dođite svi u bijelim košuljama

Splićani će svog sugrađanina uz molitvu i njegove pjesme ispratiti od Trga Frane Tuđmana preko Rive do gata sv. Nikole, gdje će u 19:50 katamaranom Jadrolinije koji je osigurala Vlada Republike Hrvatske isploviti prema Veloj Luci, u pratnji brodova Lučke kapetanije, MUP-a i Hrvatske ratne mornarice, uz bakljadu, sirene i brecanje bumbala - velikoga zvona na zvoniku Svetoga Dujma.

Oko 500 brodica s otoka Hvara i Visa okupit će se u utorak navečer između luke Hvar i Paklenih otoka kako bi se odala počast Oliveru Dragojeviću dok katamaran s njegovim lijesom bude plovio tim morskim područjem u smjeru Vele Luke na Korčuli, gdje je odrastao.

Podsjetimo, Vlada Republike Hrvatske proglasila je utorak, 31. srpnja, Danom nacionalne sućuti u povodu smrti Olivera Dragojevića. Nacionalne zastave na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti i lokalne samouprave bit će spuštene na pola koplja.

Pogreb će se održati u srijedu u 18 sati u Veloj Luci na mjesnom groblju sv. Roka. Načelnica općine Vela Luka Katarina Bikić izjavila je da je velik interes građana za pogreb. 

Veličanstven ispraćaj Olivera gledajte uživo na Novoj TV i DNEVNIK.hr-u od 18:25

Ispraćaj će uživo prenositi i kamere Nove TV u Dnevniku, koji će danas iznimno početi već u 18:25 sati. U zagrebačkom će studiju biti voditelji Romina Knežić i Petar Pereža, a iz Splita će se javljati reporteri Sofija Preljvukić, Mario Jurič i Šime Vičević.

Kamera Nove TV bit će i u Oliverovoj rodnoj Veloj Luci, odakle će se javljati Paula Klaić Saulačić. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene