Nikša Bratoš prisjetio se pjesme "Moja domovina" i Oliverova udjela u njezinu nastajanju i snimanju.

Galerija


"Svakog dana mislim na tebe...", prvi je stih jedne od najpoznatijih i najljepših hrvatskih pjesama "Moja domovina", a otpjevao ga je upravo veliki Oliver Dragojević zajedno s Hrvatskim Band Aidom.

Vezani članci Oliver Dragojević Goran Karan (Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL) Goran Karan od Olivera se oprostio na posebno dirljiv način: Pjesmom mu zahvalio na svemu što mu je dao Franka Batelić (Foto: Instagram) Kad mala Franka Batelić pjeva velikog Olivera: "Osjećam da moram podijeliti ovaj video"

Trenutka kad je pjesma nastajala prisjetio se na komemoraciji za Olivera u HNK-u Split skladatelj Nikša Bratoš.

''Kako se uopće oprostiti od jednog od najvećih predstavnika svoje profesije? Svi smo pomalo gubitnici, bez obzira na to tko smo, odakle dolazimo, kojim se poslom bavimo, ili ne molimo. Taj dan svi smo izgubili onog koji nam je život činio ljepšim i smislenijim. To jest moć onih najvećih, da ujedine i u boli i u radosti. On je brisao glazbene podjele bez obzira na to kojim ste se stilom bavili. Znali ste da postoji jedan maestro iznad sustava'', rekao je Bratoš. 

Prisjetio se i jednog trenutka iz 1991. godine. 

''Sjećam se kad smo radili pjesmu ''Moja domovina'', odmah smo se svi složili tko će započeti pjesmu. Vrlo jednostavno, onaj najveći. O njegovim vokalnim sposobnostima svi su puno pričali, ne postoji pjevač koji nije želio snimiti duet s Oliverom. On je svima nesebično pomagao. Svaka kombinacija s njim bila je dobitna'', izjavio je Bratoš na komemoraciji u Splitu. 

PROČITAJTE I OVO:

"Vjeruj u ljubav" za vječno sjećanje: HNK na nogama uz suze i pjesmu ispratio legendarnog Olivera

Gibonni se u suzama oprostio od Olivera: ''Kapetane, sve je kako triba, svo je ovo more samo za te''

Taknut će vas u dušu: Najdirljiviji trenutak komemoracije za maestra Olivera

Od Olivera se oprostili Grašo, Severina, Tereza: ''On je djelo ljubavi, njegovo je mjesto negdje gore rezervirano''

Torcida priprema špalir na ispraćaju Olivera Dragojevića: Dođite svi u bijelim košuljama