Branko Šerić
Branko Šerić Foto: Biljana Gaurina/Cropix

Odvjetnik Branko Šerić radio je na slučajevima gdje se vrlo jasno udarac dobiven nogom u glavu kvalificirao kao pokušaj ubojstva te je zgrožen da policija ovo tretira kao prekršaj remećenja javnog reda i mira.


Odvjetnik Branko Šerić osvrnuo se na slučaj brutalnog premlaćivanja na Platku te na svom Facebooku napisao da se udarac dobiven nogom (čizma, zimska obuća) u glavu veoma često kvalificirao pokušajem ubojstva.

Za DNEVNIK.hr Šerić je potvrdio da bi se udarac obuvenom nogom, a u ovom slučaju je bila riječ o zimskoj obući, trebao kvalificirati kao pokušaj ubojstva ili barem kao pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda.

"Radio sam na takvim predmetima gdje su bili takvi slučajevi i gdje je tako i presuđeno", rekao nam je Šerić.

Policija na Platku: Ilustracija - 4 Najnoviji razvoj slučaja napada na Platku: DORH naredio nove izvide!

Željko Cvrtila Kriminalist o tučnjavi na Platku: "To bi moglo biti kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju"

Također je naglasio da kada u nekom sukobu imamo prekid tučnjave ili napada i osoba je na podu, to znači da je ta osoba savladana i u takvim slučajevima se udarac u glavu osobe koja je na podu ne može tretirati kao prekršaj remećenja  javnog reda i mira, nego je vrlo jasno da je riječ o pokušaju ubojstva ili pokušaju nanošenja teških tjelesnih ozljeda.

Snimka napada na Platku - 3 VIDEO Pogledajte cijelu snimku brutalne tučnjave na Platku o kojoj bruji cijela Hrvatska

"Ovo je odvratno, imali su snimke od prvog trenutka, vidjeli su što se dogodilo", rekao je zgroženi Šerić postupcima policije.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju