Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

ZGROŽEN POSTUPCIMA POLICIJE

Odvjetnik Branko Šerić: "Ovakav udarac trebao bi se kvalificirati kao pokušaj ubojstva ili barem kao pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda"

Branko Šerić
Branko Šerić Foto: Biljana Gaurina/Cropix
Odvjetnik Branko Šerić radio je na slučajevima gdje se vrlo jasno udarac dobiven nogom u glavu kvalificirao kao pokušaj ubojstva te je zgrožen da policija ovo tretira kao prekršaj remećenja javnog reda i mira.

Odvjetnik Branko Šerić osvrnuo se na slučaj brutalnog premlaćivanja na Platku te na svom Facebooku napisao da se udarac dobiven nogom (čizma, zimska obuća) u glavu veoma često kvalificirao pokušajem ubojstva.

Za DNEVNIK.hr Šerić je potvrdio da bi se udarac obuvenom nogom, a u ovom slučaju je bila riječ o zimskoj obući, trebao kvalificirati kao pokušaj ubojstva ili barem kao pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda.

"Radio sam na takvim predmetima gdje su bili takvi slučajevi i gdje je tako i presuđeno", rekao nam je Šerić.

Pročitajte i ovo Policija na Platku: Ilustracija - 4 Više ozlijeđenih osoba Najnoviji razvoj slučaja napada na Platku: DORH naredio nove izvide!

Pročitajte i ovo Željko Cvrtila Krvavi sukob Kriminalist o tučnjavi na Platku: "To bi moglo biti kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju"

Također je naglasio da kada u nekom sukobu imamo prekid tučnjave ili napada i osoba je na podu, to znači da je ta osoba savladana i u takvim slučajevima se udarac u glavu osobe koja je na podu ne može tretirati kao prekršaj remećenja  javnog reda i mira, nego je vrlo jasno da je riječ o pokušaju ubojstva ili pokušaju nanošenja teških tjelesnih ozljeda.

Pročitajte i ovo Snimka napada na Platku - 3 Donosi Dnevnik Nove TV VIDEO Pogledajte cijelu snimku brutalne tučnjave na Platku o kojoj bruji cijela Hrvatska

"Ovo je odvratno, imali su snimke od prvog trenutka, vidjeli su što se dogodilo", rekao je zgroženi Šerić postupcima policije.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene